Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για παραποίηση στοιχείων ο δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς




Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο δικηγόρος της Στόρμι Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι διέπραξε “παραποίηση” στοιχείων σε υπόθεση χρεοκοπίας για την προηγούμενη νομική εταιρία του, η οποία κι έχει χρέος μεγαλύτερο των 440.000 δολαρίων, από απλήρωτους ομοσπονδιακούς φόρους, σύμφωνα με το ABC News.

Η προηγούμενη νομική εταιρία του Αβενάτι (Eagan Avenatti LLP) συμφώνησε τον Ιανουάριο να πληρώσει περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια από καθυστερημένη καταβολή φόρων και πρόστιμα, στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης χρεοκοπίας, με την εμπλοκή της εταιρίας.

Δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι μέρος των χρημάτων αυτών έχει καταβληθεί, ενώ οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την αμερικανική κυβέρνηση δήλωσαν τον Μάιο, ότι η αναφερόμενη εταιρία είχε ακόμη στην κατοχή της μέρος των χρημάτων από φόρους που δεν είχαν καταβληθεί.

Χθες, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Λος Άντζελες κατέθεσε αίτηση, ζητώντας από ομοσπονδιακό δικαστή την αναγκαστική είσπραξη ποσού 440.291 δολαρίων από μη καταβαλλόμενους φόρους, αλλά και ποσού μεγαλύτερου των 11.700 δολαρίων για τόκους. Το γραφείο του εισαγγελέα εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε αρμόδιο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση χρεοκοπίας. Το μη καταβληθέν χρέος προς ομοσπονδιακή υπηρεσία, προέρχεται από καθυστερημένη καταβολή φόρων ή μη αποπληρωμένα σπουδαστικά δάνεια.

Ο Αβενάτι, έγινε γνωστός σε παναμερικανικό επίπεδο καθώς είναι ο δικηγόρος της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση της σεξουαλικής σχέσης που ίδια ισχυρίζεται ότι είχε με τον Τραμπ το 2006.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι η κατάθεση δικαστικών εγγράφων “εντάσσεται σε μια εκστρατεία σπίλωσης” επισημαίνοντας ότι προσωπικά δεν χρωστάει κάποια από τα χρήματα.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η υπόθεση είναι υποκινούμενη πολιτικά. Δεν χρωστάω κάτι προσωπικά, ενώ κάθε δικαστική διεκδίκηση για το αντίθετο είναι συνολικά λανθασμένη,” δήλωσε ο Αβενάτι.

Οι δικηγόροι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν για μήνες να επικοινωνήσουν με τον Αβενάτι και το δικηγόρο του για την ρύθμιση του χρέους, αλλά τους αγνόησαν. Οι ίδιοι, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Αβενάτι και η προηγούμενη νομική εταιρία του “δεν έκαναν από σκοπιμότητα προσπάθειες να πληρώσουν το καθυστερημένο χρέος.”

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Αβενάτι είναι “μέλος της διεύθυνσης, ενώ του ανήκει η πλειοψηφία των ιδίων κεφαλαίων” της εταιρίας Eagan Avenatti. Επίσης, ο ίδιος “είναι ιδιοκτήτης κι ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο” μιας άλλης εταιρίας (Avenatti &Associates) η οποία κι εκπροσωπεί νομικά την Ντάνιελς.

“Ο οφειλέτης και υπεύθυνο στέλεχος Μάικλ Αβενάτι από σκοπιμότητα δεν έχει κάνει κάποια προσπάθεια αποπληρωμής του οφειλόμενου ποσού, στην καταβολή του οποίου είχε προηγούμενα συμφωνήσει ως μιας βασικής προϋπόθεσης,” έγραψε χαρακτηριστικά στα δικαστικά έγγραφα, η βοηθός Γενική Εισαγγελέας το Λος Άντζελες, Νάτζα Σαρίφ.

Ο Αβενάτι και η προηγούμενη εταιρία του “διέπραξαν παραποίηση στοιχείων σε βάρος των ΗΠΑ,” αυτό δεν θα πρέπει ν’ αμφισβητηθεί στο δικαστήριο,” έγραψε η Σαρίφ στην αίτηση της προς το δικαστήριο.

Η δικαστής Καθρίν Μπάουερ όρισε η υπόθεση αυτή, να εκδικαστεί την 25η Ιουλίου.

Τον Μάιο, η Μπάουερ είχε διατάξει την Eagan Avenatti LLP να καταβάλει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στον δικηγόρο Τζέισον Φρανκ, που ισχυρίστηκε ότι η εταιρία είχε παραποιήσει τα κέρδη της, με συνέπεια να του οφείλει εκατομμύρια δολάρια.

05/07/2018 11:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: