“Πτώση” Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας εξαιτίας της στάσης τους στο προσφυγικό




Στους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας φαίνεται να χρεώνει η κοινή γνώμη της Γερμανίας την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Η σκληρή στάση που κρατούν στο προσφυγικό δεν φαίνεται να τους αποδίδει δημοσκοπικά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, τα δύο κορυφαία στελέχη τους – δηλαδή, ο Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ – βρίσκονται αντίστοιχα στην προτελευταία και τελευταία θέση της δημοτικότητας των πολιτικών.

Στην κορυφή της δημοτικότητας βρίσκεται ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων, Βουλευτής τουρκικής καταγωγής, Τζεμ Εζντεμίρ, δεύτερος ο Σοσιαλδημοκράτης Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς και ακολουθούν η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 54% δηλώνει πως θέλει για Καγκελάριο την Άγκελα Μέρκελ, ενώ το 41% δεν το επιθυμεί.

Πτώση παρουσιάζει και η δημοφιλία της κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς στην ερώτηση «είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης;», το 49% λέει ναι, ενώ την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό ήταν 64% και το 44% λέει όχι.

Επίσης, το 65% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η σκληρή στάση των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό οφείλεται στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν εκεί τον Οκτώβριο,ενώ μόλις το 28% πιστεύει πως το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών θέλει να δώσει λύση στο προσφυγικό.

Οι Γερμανοί συμφωνούν με τον Ζεεχόφερ για τους πρόσφυγες: Διαφωνούν για την Μέρκελ…

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 30/06/2018 13:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: