Ο μεγαλομανής Ερντογάν “πρωταγωνιστής” σε βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης




Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη μεγαλομανία του και φυσικά το όνειρό του να γίνει και εκείνος σουλτάνος των Τούρκων απογόνων των Οθωμανών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η τουρκική προεδρία δημοσιοποίησε ένα δραματοποιημένο βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και τη μετέπειτα πορεία της Τουρκίας.

Το βίντεο αρχιζει με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και συνεχίζει με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, ενώ όλα αυτά διανθίζονται από εντυπωσιακές εικόνες πάνοπλων ιππέων που προελαύνουν στα πολεμικά μέτωπα.

Ωστόσο η μονταζιέρα του Ερντογάν σπεύδει να θυμίσει τη νίκη στη Μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται δύο προσωπικότητες που συμπαθεί ιδιαιτέρως ο Ερντογάν, ο Τουργκούτ Οζάν αλλά και ο Αντνάν Μεντερές, που επί των ημερών του οι Τούρκοι οργανωμένοι κατέστρεψαν τις ελληνικές περιουσίες στα Σεπτεμβριανά, ενώ στη συνέχεια μετά από πραξικόπημα ανετράπη και καταδικάστηκε σε θάνατο δι απαγχονισμού.

Από το πολεμοχαρές βίντεο δεν ήταν δυνατόν να λείψει ο ίδιος ο Ερντογάν, που φαίνεται σε εικόνες να χαιρετά τα πλήθη, εμφανιζόμενος εμμέσως ως ο συνεχιστής του τουρκικού μεγαλείου.

Παντελής είναι η απουσία από το βίντεο του Κεμάλ Ατατούρκ από το βίντεο.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: