Υπερήφανοι οι Πορτογάλοι, που βρίσκονται δίπλα στην Ελλάδα, λέει ο Πορτογάλος Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa (Α) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κάνουν πρόποση, στο επίσημο δείπνο προς τιμή του Πορτογάλου Προέδρου, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018. Ο Πορτογάλος Πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Το σεβασμό του προς τον Ελληνικό Λαό για τις θυσίες, που μπόρεσε να κάνει, για την αξιοπρέπεια, που ανέκαθεν επέδειξε, αλλά και για την προσήλωση και αποφασιστικότητά του, από την οποία ποτέ δεν παρέκλινε, παρά την σκληρή οικονομική και δημοσιονομική κρίση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, κ. Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε, o Πορτογάλος Πρόεδρος, «τα πρόσφατα διδάγματα του τόσο δύσκολου παρελθόντος πρέπει να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω προς μια ολοκληρωμένη νομισματική και οικονομική ένωση», ενώ κάλεσε να αντιμετωπίσουμε με φιλοδοξία το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και να παλέψουμε για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας.
«Παλεύουμε για την ζωή και την αξιοπρέπεια. Δεχόμαστε στους κόλπους μας χιλιάδες πρόσφυγες, αντιμετωπίζουμε μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και κάποια μέρα όλοι θα μπορέσουμε να πούμε ότι τα καταφέραμε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή παράδοση φιλοξενίας και ασύλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. ντε Σόουζα.

«Όλοι εμείς έχουμε χρέος προς τους Έλληνες»
Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη της Πορτογαλίας προς την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλοι εμείς έχουμε χρέος προς τους Έλληνες» και σημειώνοντας ότι «Οι Πορτογάλοι είμαστε υπερήφανοι, που βρισκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή τη δύσκολη αυτή εποχή».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι σε επίπεδο Κράτους, ενστερνιζόμαστε τις αρχές της Ευρώπης αναφορικά με την προστασία και επαγρύπνηση των εξωτερικών συνόρων μας, των ελληνικών συνόρων, που είναι επίσης και σύνορα της Πορτογαλίας- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- και έκανε λόγο για προστασία των συνόρων του κοινού μας «σπιτιού», που δεν είναι άλλο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ο κ. ντε Σόουζα αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που ενώνουν και εμπνέουν τον Ελληνικό και Πορτογαλικό Λαό και έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου υπογραμμίζοντας την πνευματική και πολιτική συμβολή του στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

13/03/2018 22:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal