Στο μυαλό όλων την Κυριακή ήταν η δοκιμασία των δύο Ελλήνων στις φυλακές της Τουρκίας




H περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης κυριάρχησαν στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών με αφορμή τη σημερινή επέτειο, και ζήτησαν από την Τουρκία να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωση τους.

Από το ακριτικό νησί των Ψαρών, όπου παρευρέθη στους εορτασμούς της εθνικής επετείου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Η σκέψη όλων είναι σε αυτούς, είπε, και «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα, διαβεβαίωσε.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζήτησε τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση τους.

“Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους”, σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα σημείωσε:

«Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: