Μια στις δέκα τουρκικές εφημερίδες κατάλαβε το “χαστούκι” της Ε.Ε. στον Ταγίπ Ερντογάν




Με μοναδική εξαίρεση την Cumhurriyet όλες οι υπόλοιπες τουρκικές εφημερίδες κάνουν σαν να μην άκουσαν τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη Βάρνα.

Στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η Cumhurriyet αναφέρει πως «Δεν υπάρχει λύση με την ΕΕ», ενώ υπόλοιπες έχουν επιλέξει φράσεις του Τούρκου Προέδρου.

Η Hurriyet που πρόσφατα άλλαξε «χέρια» και ανήκει πλέον σε φιλοκυβερνητικό όμιλο μετά την εξαγορά του ομίλου «Dogan» στην πρώτη της σελίδα τονίζει: «Ερντογάν: Να αφήσουμε πίσω τις δύσκολες ημέρες».
Η Posta γράφει «Τα βήματα για τη θεώρηση πρέπει να γίνουν το ταχύτερο», ενώ η Haber Turk τονίζει «Περιμένουμε ισχυρή στήριξη».

Η Yeni Safak – η πλέον φιλοκυβερνητική – ανακαλύπτει πως ο Ερντογάν έθεσε όρους στην ΕΕ και γράφει: «Επτά όροι (Ερντογάν) στην ΕΕ», η Star κάνει λόγο για «εξετάσεις ειλικρίνειας για την ΕΕ» και η Milliyet τονίζει: «Μοναδικός στόχος η ένταξη».\
«Θα είναι τραγικό λάθος να αφήσετε έξω την Τουρκία», γράφει η Vatan, “Να χτίσουμε μαζί την ισχυρή Ευρώπη”, αναφέρει η Sabah, ενώ η Aksam αναφέρει: «Δεν θέλουμε άδικη κριτική, αλλά στήριξη»

27/03/2018 09:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: