Οι προεκλογικές κόντρες και οι δημοπρασίες των περιουσιών στα κατεχόμενα στο επίκεντρο του κυπριακού Τύπου, σήμερα Παρασκευή

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η δημοπρασία ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, οι κόντρες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενόψει εκλογών, η απόρριψη αίτησης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για το κούρεμα από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που πλήττει τα νοικοκυριά και η πολιτική για το μεταναστευτικό είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του ο κυπριακός Τύπος της Παρασκευή.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σε δημοπρασία οι Ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα», γράφει ότι πραγματοποιείται πλειστηριασμός αύριο στην Κωνσταντινούπολη για τεμάχια 3,9 εκατ. λιρών. Αλλού γράφει ότι προκύπτει θέμα αδιάβλητου των εξετάσεων σε σχέση με το περιστατικό λάθος γραπτού σε τελειόφοιτους και θέτει το ερώτημα γιατί καθηγητές έχουν πρόσβαση σε δοκίμια άλλων σχολείων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σφάχτηκαν για το ΕΛΑΜ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και γράφει ότι η Αννίτα Δημητρίου είχε ταυτίσει το ακροδεξιό κόμμα με το αριστερό, ως τα δυο πολιτικά άκρα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κλειδί για εργασιακή ειρήνη η υποχρεωτικότητα των αμοιβών» γράφει ότι σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων σε ξενοδοχεία και κατασκευές και ότι η διαδικασία έχει περάσει στα χέρια της διαμεσολάβησης το Υπουργείο Εργασίας. Αλλού γράφει για δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος αναφέρθηκε σε μυστικές συναντήσεις στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο 2018 του τότε Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τότε ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη με τον τέως Τούρκο ΥΠΕΞ διατυπώνοντας το ερώτημα «τι συζητούσατε στο Penisula κ. Χριστοδουλίδη;». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σκληρό ροκ ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ ενόψει εκλογών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ντέρμπι Αννίτας – Στεφάνου», γράφει ότι χτυπούν ρέστα για την πρωτιά τα δύο μεγάλα κόμματα με αστάθμητους παράγοντες και ότι οι αρχηγοί των δύο κομμάτων μπαίνουν στην πρώτη γραμμή. Αλλού αναφέρεται στην αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή, αναφέροντας ότι η προδικαστική ένσταση η οποία θα εξεταστεί την ερχόμενη Τετάρτη μπορεί να κρίνει την αίτηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θέλουν έξτρα χρήματα και για το πλοίο οι Κινέζοι που ανέλαβαν το τερματικό υγροποίησης και ότι σκληραίνουν μέρα με την ημέρα την στάση τους.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πανικός στην Πινδάρου, καταφεύγουν σε διαστρεβλώσεις και ψέματα», διερωτάται πώς συμβιβάζεται η δημοκρατία με τα θλιβερά αλισβερίσια ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ και γράφει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «δεν δίστασε να εκφράσει ρητορική ξενοφοβίας και ρατσισμού, διαστρεβλώνοντας θέσεις του ΑΚΕΛ». Αλλού ζητά να δοθούν εξηγήσεις για τις «σκοτεινές συμφωνίες» για την διαχείριση του πρώην σκυβαλότοπου Φασούλας. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι ο ισραηλινός στρατός εισέρχεται όλο και περισσότερο στις ζώνες των αμάχων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απορρίφθηκε απαίτηση 600 εκ. δολαρίων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για το κούρεμα των καταθέσεων του 2013. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου, και στη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έκανε κάτι που δεν ήταν σωστό στο χειρισμό της υπόθεσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη για την περίοδο των πυρκαγιών.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Δεν πάει άλλο. Αντίσταση λαέ», γράφει ότι υποφέρει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Αλλού αναφέρεται σε κινήσεις πανικού από την Αννίτα Δημητρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «πράσινο καπέλο», με τα λεφτά όμως να παραμένουν στα ταμεία των υπεραγορών.

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συγχυσμένη πολιτική στο μεταναστευτικό», γράφει ότι επικρατεί σύγχυση στην κρατική μηχανή για τον τρόπο αντιμετώπισης εργαζομένων από τρίτες χώρες. Αλλού αναφέρεται στην σκόνη που έρχεται «από παντού» και γράφει πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πληροφορίες για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, όσον αφορά χώρους ψηφοφορίας και σταυρούς προτίμησης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κραυγή αγωνίας της σπουδαίας τραγουδίστριας: «Η Κύπρος είναι ασφαλής για όλους, εκτός από τους Έλληνες», δηλώνει η Κωνσταντίνα -με πατέρα αγνοούμενο από την εισβολή (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: