Η LCI του Libra Group παραγγέλνει έως και 21 σύγχρονα ελικόπτερα από την Airbus

FILE PHOTO: Τα νέα ελικόπτερα, με περιθώριο παράδοσης έως το 2028, θα αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς, όπως οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS), η έρευνα και διάσωση (SAR) και η υπεράκτια ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της αιολικής. photo: LCI




Η LCI, κορυφαίος εκμισθωτής αεροσκαφών και μία από τις θυγατρικές αεροδιαστημικής του Libra Group, ενός ιδιωτικού ομίλου με παρουσία σε 60 χώρες, και η Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company, Limited (SMFL), ανακοίνωσαν την παραγγελία έως 21 ελικοπτέρων τελευταίας γενιάς από την Airbus.

  • Η νέα παραγγελία, από την LCI και την κοινοπραξία χρηματοδοτικής μίσθωσης SMFL – LCI Helicopters (SMFLH), περιλαμβάνει την παραγγελία 14 ελικοπτέρων και 7 δικαιωμάτων προαίρεσης. Αποτελείται από ελικόπτερα τύπου H145, Η160 και H175.

Τα νέα ελικόπτερα, με περιθώριο παράδοσης έως το 2028, θα αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς, όπως οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS), η έρευνα και διάσωση (SAR) και η υπεράκτια ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της αιολικής.

Αυτή η νέα παραγγελία σηματοδοτεί την επόμενη φάση της πρωτοποριακής εταιρικής σχέσης Flight Path μεταξύ της LCI και της Airbus Helicopters, η οποία αποσκοπεί στην υπεύθυνη αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων απαιτήσεων της βιομηχανίας σε χωρητικότητα και χρηματοδότηση.

  • Το Flight Path βασίζεται σε μια 20ετή συνεργασία μεταξύ της LCI και της Airbus, και στην αρχική του φάση θα περιλαμβάνει τη δεσμευτική παράδοση τουλάχιστον 7 ελικοπτέρων τελευταίας γενιάς της Airbus έως το 2025.

Η LCI του Libra Group διαθέτει έναν ποικιλόμορφο στόλο περίπου 350 αεροσκαφών που βρίσκονται σε λειτουργία ή αναμένεται η παράδοσή τους.

Επί του παρόντος, ο στόλος περιλαμβάνει 40 ελικόπτερα Airbus, τα οποία χρησιμοποιούνται από 12 φορείς εκμετάλλευσης σε περισσότερες από 10 χώρες παγκοσμίως για διάφορες αποστολές, ευθυγραμμισμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της LCI και της SMFL απέναντι στην επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LCI, Jaspal Jandu, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επέκταση της συνεργασίας μας με την Airbus. Η αγορά ελικοπτέρων είναι αντιμέτωπη με κρίσιμες αποφάσεις χωρητικότητας, καθώς καλείται να εξισορροπήσει την προσφορά με τις υποκείμενες συνθήκες ζήτησης. Αυτή η παραγγελία έως και 21 ελικοπτέρων τελευταίας γενιάς αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους φορείς εκμετάλλευσης και τους τελικούς χρήστες βιώσιμες, αποδοτικές και ρεαλιστικές λύσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Helicopters, Bruno Even, δήλωσε:

«Αυτή η σημαντική νέα παραγγελία ελικοπτέρων από την LCI και την SMFL σηματοδοτεί την επόμενη συναρπαστική φάση της στρατηγικής συνεργασίας μας με τίτλο “Flight Path”. Στόχος μας είναι η παροχή αξιόπιστης υποστήριξης σε μεγάλη κλίμακα στον τομέα κρίσιμων αποστολών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συνδυασμός της τεχνολογικής και οικονομικής μας πρωτοπορίας, μαζί με τη βαθιά γνώση και την ισχυρή παρουσία μας στην αγορά, θα οδηγήσει σε πολλές ακόμα μελλοντικές επιτυχίες».

Τα νέα ελικόπτερα ευθυγραμμίζονται με τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της LCI και της SMFL για βιώσιμη ανάπτυξη. Η LCI έχει υπογράψει τη Χάρτα Βιωσιμότητας της Aircraft Leasing Ireland (ALI), δεσμευόμενη να προωθήσει και να πετύχει στόχους υπευθυνότητας, με επίκεντρο 10 βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2050.

 

Οι G7, με την πίεση των ΗΠΑ, επιμένουν: Δάνειο 50 δισεκ. στην Ουκρανία με εγγύηση τα κατασχεμένα ρωσικά κεφάλαια – Η ΕΕ, πάντως, ανησυχεί για τις επιπτώσεις

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: