Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η προεκλογική εκστρατεία και τα τελευταία σχέδια δράσης των υποψηφίων πριν το άνοιγμα των καλπών, στις 28 Ιανουαρίου, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο τραγικός θάνατος ζεύγους αλλοδαπών 61χρονου Βρετανού και της 52χρονης Ρωσίδας φίλης του, στην Αγία Θέκλα από διαρροή φιάλης υγραερίου σε θερμάστρα και τα μαχαιρώματα σε μπυραρία της Παλιάς Λευκωσίας μεταξύ αλλοδαπών, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλει ο σημερινός Τύπος.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο “Για μια θέση στον ήλιο” γράφει ότι οι πιο κρίσιμες και καθοριστικές είναι για τους Σταύρο Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλο, οι επόμενες 15 τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, αφού όλα πλέον συνηγορούν, ότι η μεταξύ τους μάχη για την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγά στον β΄γύρο θα κριθεί την τελευταία στιγμή και ίσως χωρίς υπερβολή, στην τελευταία ψήφο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον τραγικό θάνατο πιθανόν από αναθυμιάσεις, ζεύγους αλλοδαπών 61χρονου Βρετανού και της 52χρονης Ρωσίδας φίλης του, στην Αγία Θέκλα. Αλλού αναφέρεται σε μαχαιρώματα σε μπυραρία της Παλιάς Λευκωσίας μεταξύ αλλοδαπών.

Ο “Πολίτης” στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο “Το `μυστικό` της νίκης στην προεδρική κάλπη” γράφει ότι η ενεργοποίηση όσων ψηφοφόρων απέχουν συστηματικά από τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών μπορεί να αλλάξει την εκλογική αριθμητική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σταθερά παραμένουν από το 2014 τα ποσοστά αδειών ασθενείας ανάμεσα στο προσωπικό του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για το 2016. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι σχεδόν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ενωση Κοινοτήτων για τα συμπλέγματα υπηρεσιών.

“Ο Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο “Δίχτυα στους αναποφάσιστους” γράφει ότι η ώρα της μεγάλης κρίσης πλησιάζει και τα “στρατηγεία” των υποψηφίων καταστρώνουν το τελικό σχέδιο δράσης πριν το άνοιγμα των καλπών, στις 28 Ιανουαρίου, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΑΗΚ δημιούργησε θυγατρική εταιρεία μέσω της οποίας επεκτείνει τις εργασίες της και αναλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων και φαναριών οδικού φωτισμού, με στόχο να εξοικονομήσουν δήμοι και κοινοτικά συμβούλια ενέργεια. Αλλού γράφει ότι η διαρροή φιάλης υγραερίου σε θερμάστρα εκτιμάται ότι ήταν η αιτία που έχασε την ζωή του ζεύγος αλλοδαπών στην Αγία Θέκλα. Η ακριβής αιτία του θανάτου τους θα διακριβωθεί από την νεκροτομή.

Η “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο “Στήριξη Μαλά σε πρόσφυγες και παθόντες” γράφει ότι έξι συγκεκριμένα μέτρα για τους πρόσφυγες, τέσσερα μέτρα για τους παθόντες και στόχους για τους αγνοουμένους ανέλυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς σε μεγάλη συγκέντρωση στο συνοικισμό Ανθούπολης. Αλλού γράφει ότι παρά την συνεχιζόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέσα σε τέσσερα χρόνια μειώθηκαν τα έξοδα ανά τουρίστα σχεδόν κατά 100 ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προτάσεις από επενδυτές για αξιοποίηση του αερίου της “Αφροδίτης” δεν έχουν βρει ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

ΚΥΠΕ – Mαρία Αντούνα – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/01/2018 07:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: