Σε ευχαριστούμε Νίκο Γκάλη….

Ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Γκάλης βραβεύεται στη γιορτή-φιέστα προς τιμή του με την ονομασία Nick Galis Hall of Famous Game, που διοργανώθηκε με αφορμή την είσοδό του στο Hall of Fame, στο γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017. Το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame επιλέγει ετησίως παίκτες και προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην καλαθοσφαίριση και είναι το μόνο που περιλαμβάνει και μη Αμερικανούς αθλητές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Στο πλαίσιο του «Nick Galis Hall of Famous Game», το οποίο ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ο Νίκος Γκάλης μίλησε αποκλειστικά στο Μεγάλο Χορηγό της εκδήλωσης, τον ΟΠΑΠ, εξηγώντας πως ένιωσε μπαίνοντας ξανά στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.

«Ήταν μεγάλη χαρά για μένα. Αυτά τα παιδιά μας δίνουν δύναμη. Αυτοί είναι οι πρωταθλητές, οι ήρωες. Σε συγκινεί απίστευτα η προσπάθεια που κάνουν», δηλώνει στον ΟΠΑΠ ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας ως την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του την είσοδο του στο Hall of Fame: «Αυτή είναι η κορυφή για έναν αθλητή του μπάσκετ. Χάρηκα πολύ, όχι μόνο για μένα αλλά και για την Ελλάδα, γιατί ακούστηκε παγκοσμίως το όνομά της».

Τέλος, ο άνθρωπος που εδραίωσε το μπάσκετ στην Ελλάδα έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στους αθλητές και σε όλο τον κόσμο: «Να αγωνίζεστε, όπως έκανα εγώ. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν αγαπάς και δουλεύεις σκληρά θα βγεις πετυχημένος».

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal