«Μια στάση εδώ»: Ρίγη συγκίνησης στο Αλεξάνδρειο για τον Γιάννη Ιωαννίδη* Λύγισε ο Νίκος Γκάλης [videos]

Ο Νίκος Γκάλης αποχαιρετά τον Γιάννη Ιωαννίδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Στο Αλεξάνδρειο, για… τελευταία φορά βρέθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, όπου πλήθος κόσμου προσήλθε το απόγευμα της Παρασκευής για να τον αποχαιρετήσει.

Το λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου προπονητή, έγινε στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε ως προπονητής του Άρη.

Ακολούθησε η ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το φέρετρο με τη σορό του Γιάννη Ιωαννίδη, σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη,  έφθασε, εν μέσω αποθέωσης από τον κόσμο, λίγο πριν από τις 16:00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ στις 16:30 η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στο Κοιμητήριο για την εξόδιο ακολουθία.

Συντετριμμένες βγήκαν από το όχημα που τις μετέφερε η κόρη του Ελένη-Θεοδώρα και η σύζυγός του, Γιούλα.

Παρών και Νίκος Γκάλης που κάποιες στιγμές αδυνατούσε να κρύψει τη συγκίνησή του:

«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ό,τι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος».

 

«Είναι δύσκολη μέρα και για εμένα και για όλους τους Αρειανούς. Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια, στην οικογένειά του. Ήταν δάσκαλος, μας έδινε πολλές συμβουλές. Είχαμε πάρα πολλές καλές στιγμές μαζί, πολλές χαρές και πολύ λίγες λύπες. Είναι αλήθεια, ούτε εγώ, ούτε εκείνος μπορούσαμε την ήττα. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά όπως σας είπα ήταν ευθύς και αυτό το σεβόμουν», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ο Νίκος Γκάλης.




Στο Αλεξάνδρειο βρέθηκαν αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας που άφησε το δικό της αποτύπωμα, όπως ο Βασίλης Λυπηρίδης, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Νίκος Φιλίππου.

  • Νωρίτερα το ρυθμικό σύνθημα «Κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός» και το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα «έσκισαν» τον αέρα της Θεσσαλονίκης και τις καρδιές όλων των οπαδών, τη στιγμή που η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη περνούσε τον εξωτερικό χώρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου. Ήταν γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, όταν ο «ξανθός» έφτασε στο μπασκετικό του «σπίτι», για μία στάση πριν το τελευταίο «αντίο». Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, ο κόουτς να μην βρεθεί στο στάδιο όπου γεύτηκε αμέτρητες νίκες και διακρίσεις με την ομάδα μπάσκετ του ‘Αρη καθώς αυτή ήταν και επιθυμία της οικογένειάς του.

Μόνο που αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν διαφορετική. Τα συνθήματα και τα τραγούδια νίκης από τους φίλους και οπαδούς, για τις επιτυχίες του μεγάλου «Αυτοκράτορα» που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 υπό την καθοδήγηση του «ξανθού», αντικαταστάθηκαν από έναν βουβό πόνο και πολλά δάκρυα της κιτρινόμαυρης οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ‘Αρης, ο ΑΣ Αρης, η ομάδα μπάσκετ και η τεχνική ηγεσία, παλιοί του συμπαίκτες και αθλητές, άνθρωποι που τον λάτρεψαν και εξαιτίας του αγάπησαν το άθλημα βρέθηκαν έξω από το γήπεδο για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον προπονητή που οδήγησε τους κίτρινους στις πιο λαμπρές και ένδοξες εποχές με την κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων, πέντε κυπέλλων, συνοδεία ακατάρριπτων ρεκόρ, αήττητων σερί και τριών σερί Final Four.

Η νεκροφόρα εισήλθε από τη Θύρα 3 και αφού έκανε το γύρο του Παλέ ντε Σπορ, σταμάτησε μπροστά στην κεντρική είσοδο. Εκεί, περίμεναν ο Νίκος Γκάλης, εκ των ηγετών της θρυλικής ομάδας του Άρη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και οι αθλητές της σημερινής ομάδας μπάσκετ που κρατούσαν στα χέρια τους κίτρινα λουλούδια καθώς επίσης τα 13 τρόπαια που κατέκτησε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο.

Αφού η σορός έμεινε για περίπου μισή ώρα στο Παλαί Ντε Σπορ αναχώρησε για τα Κοιμητήρια της Θέρμης, ενώ κατά τη διαδρομή έκανε μία στάση και μπροστά στο Κλεάνθης Βικελίδης, το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ‘Αρη.

Για μία πάρα πολύ μεγάλη απώλεια για τον Άρη και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης.

Όπως είπε, ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε σπουδαία παρακαταθήκη πάνω στην οποία προχωράει και σήμερα ο σύλλογος.




  • Στην εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Ιωαννίδη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, “ενός από τους μεγάλους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ, που με τις προσπάθειές του – ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα final four του Άρη στα οποία πρωταγωνίστησε ως προπονητής – ενέγραψε στο DNA της γενιά μας, την αγάπη για το μπάσκετ”.

Πρόσθεσε οτι δεν θα ξεχαστεί διότι «αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης -και όλη εκείνη η γενιά – έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

Αποτροπιασμός από την ΑΕΚ για το ακραία εθνικιστικό πανό στην «Αγιά Σοφιά»: Δια παντός εκτός γηπέδου οι δράστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: