Πρόταση για τον πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων της ΕΕ, κατέθεσε ο Αλέξης στις Βρυξέλλες




Την ελληνική πρόταση για τη δεσμευτικότητα του Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην ΕΕ, κατέθεσε, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και όπως ενημέρωσε, αυτή κατέστη “κεντρικό θέμα συζήτησης με την πλειοψηφία των χωρών να συμμερίζεται τη θέση μας”.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας σε κοινωνικό δίκτυο, “η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο”. “Ο αγώνας για την κοινωνική σύγκλιση συνεχίζεται”, ανάφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ότι αφορά την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι “αν οι προοδευτικές δυνάμεις δεν δώσουν αποφασιστικά αυτή τη μάχη, ελλοχεύει ο κίνδυνος απλά να μεταφέρουμε τα «κλειδιά» από τους τεχνοκράτες του Eurogroup στους τεχνοκράτες του ESM”. “Η αλλαγή που χρειαζόμαστε είναι να δώσουμε τα «κλειδιά» σε όργανα που λογοδοτούν στους λαούς της Ευρώπης”, διευκρίνισε.

Τόνισε δε ότι “η εμβάθυνση που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ρηχή”. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια πολύ πιο γενναία μεταρρύθμιση με άξονα την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης και το δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο των ευρωπαϊκών θεσμών και πολιτικών”, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

O Aλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στη προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου είχε συνομιλίες με την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι, τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, τον Πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών στο ΕΚ, Τζιάννι Πιτέλα και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 14/12/2017 22:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: