Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Διάφορα θέματα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα Παρασκευή. Αναφορά, μεταξύ άλλων, γίνεται στη δημιουργία ταμείου για κουρεμένους, στις επαφές Αναστασιάδη στην Αθήνα, στη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης Χυτύ-Χυτά, στην διήμερη άδεια στον κατάδικο Κουφοντίνα, στην υπόθεση του συνταξιούχου που καταδικάστηκε για την κλοπή κοτόπουλου και στην αστυνομική άσκηση στη Λεμεσό που προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς.

«Χείμαρρος Βέργας!» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που γράφει ότι ο τέως δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στο δικαστήριο σε μίζες για όλα τα έργα και κατήγγειλε ότι αυτοί που πήραν τις μίζες είναι έξω. Αλλού αναφέρεται σε επανάσταση ανθρωπιάς προς τον συνταξιούχο παππού που έκλεψε ένα κοτόπουλο από υπεραγορά και στην εισήγηση του Εισαγγελέα για διαγραφή του προστίμου. Επίσης η «Α» αναφέρεται σε αστυνομική άσκηση στο Παλέ Ντε Σπορ στη Λεμεσό που προκάλεσε αναστάτωση καθώς κανείς δεν ενημερώθηκε.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ξανά μανά για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών» αναφέρει στο κύριό του θέμα σε κυβερνητικό νομοσχέδιο για δημιουργία εταιρείας ιδιωτικού δικαίου και ότι τίθενται ασφαλιστικές δικλείδες για τους υπαλλήλους. Επίσης ο «Π» αναφέρεται σε άλλο θέμα στο ταμείο για κουρεμένους και τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις Φώτη Φωτίου για τις εκσκαφές στο νοσοκομείο Λευκωσίας για εντοπισμό λειψάνων πεσόντων κατά την εισβολή.

Κάτω από τον τίτλο «Εξωφρενική ανωμαλία» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει πως γυναίκα συνεργός σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης εργάζεται σε σχολείο και ότι η Σχολική Εφορεία σημειώνει ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού. Επίσης ο «Φ» προβάλλει συνέντευξη του συνταξιούχου παππού που καταδικάστηκε σε πρόστιμο για κλοπή κοτόπουλου. Αλλού αναφορά γίνεται σε τέλεση λειτουργίας στη νοηματική γλώσσα σε εκκλησία στην Πάνω Λακατάμια.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ταμείο με ‘θα’ για…κούρεμα-ξύρισμα» και γράφει πως η Κυβέρνηση μετά το κούρεμα υπόσχεται αλληλεγγύη με ένα ανύπαρκτο, όπως γράφει, σχέδιο ανακούφισης ως αποζημίωση. Αλλού αναφέρει ότι η διαρροή των θεμάτων για τις εξετάσεις διορισίμων άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την μεταρρύθμιση. Επίσης η «Χ» γράφει για εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κινήματος κατά των εκποιήσεων.

«Οίκτος για τον άνδρα που έκλεψε φαΐ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’ Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην περίπτωση του συνταξιούχου παππού που καταδικάστηκε για κλοπή κοτόπουλου. Αλλού αναφέρει ότι δημιουργείται ταμείο για στήριξη των κουρεμένων. Επίσης προβάλλονται οι επαφές του ΠτΔ στην Αθήνα ενόψει και της μετάβασης στην ελληνική πρωτεύουσα του Τούρκου Προέδρου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με τίτλο «Καθορίζουν τα επόμενα βήματα» γράφει στο κύριό της θέμα ότι Κύπρος και Ελλάδα συντονίζονται ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Αλλού προβάλλει την συνέντευξη του Κλάους Ρέγκλινγκ στο ΚΥΠΕ για την δημιουργία κακής τράπεζας. Επίσης ο «Α» αναφέρει πως το Λευκόνοικο τίμησε τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

Η «Γνώμη» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Ανεβαίνει ο Μαλάς, Πέφτει ο Νικόλας» γράφει ότι κόντρα στα στημένα της Δεξιάς βελτιώνεται η συσπείρωση του ΑΚΕΛ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται ‘’στο χοντρό δούλεμα με αόριστα , νέα προεκλογικά ‘δεσμεύομαι’’’ για αποζημιώσεις για κουρεμένους. Επίσης η «Γ» αναφέρεται σε ‘λάσπη’ της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ με αφορμή αναπτύξεις στη Γεροσκήπου και στο Πέρα Πεδί.

Το «Ποντίκι» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Ρίσκο η πριμοδότηση Μαλά» και αναφέρεται σε δυσκολίες για το επιτελείο Αναστασιάδη με βάση και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Αλλού αναφέρεται σε υποκρισία της Κυβέρνησης για τους «κουρεμένους». Επίσης το «Π» γράφει ότι ένα στα δύο νοικοκυριά δυσκολεύεται να επιβιώσει στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/11/2017 07:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: