Οι προτάσεις και υποχωρήσεις του ΠτΔ αναβαθμίζουν τον εκάστοτε κατοχικό ηγέτη, λέει η ΕΔΕΚ




“Η πρόταση των Δυνάμεων της Αλλαγής που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Νέας Στρατηγικής και η οποία ορίζει πως μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την εφαρμογή του νέου πολιτειακού συστήματος, όπως θα εγκριθεί στη συμφωνία, θα εξακολουθεί να λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία, εξασφαλίζει κατά τρόπο σαφή τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι προτάσεις και οι υποχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη αναβαθμίζουν τον εκάστοτε κατοχικό ηγέτη σε συμπρόεδρο, καταστρατηγούν τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οδηγούν στην εκ παρθενογενέσεως ίδρυση ενός καινούργιου συνεταιριστικού κράτους με δύο συμπροέδρους.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι αναφορές της ηγεσίας του ΑΚΕΛ σε μετάλλαξη του Νίκου Αναστασιάδη μας υποχρεώνουν να θυμίσουμε πως οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ στην διαπραγματευτική ομάδα ήταν ενήμεροι και έπαιζαν καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτή την πορεία η οποία κορυφώθηκε με την αποτυχία της Πενταμερούς στο Κραν Μοντανά.

Είναι δεδομένο πως ότι έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν σε συνεργασία και εν γνώσει της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Αν διαφωνούσαν όφειλαν να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από την διαπραγματευτική ομάδα, πράγμα που ποτέ δεν έπραξαν.

Συνεπώς η οποιαδήποτε προσπάθεια διαφοροποίησης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από την πολιτική του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη, έχει καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/10/2017 13:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: