Μετά τις εκλογές θα αναχωρήσει η πρώτη πτήση με μετανάστες προς τη Ρουάντα ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

FILE PHOTO: Βάρκα με παράτυπους μετανάστες EPA, A. CARRASCO RAGEL




Η πρώτη πτήση που θα μεταφέρει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα αναμένεται να αναχωρήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC Radio μια ημέρα αφότου ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο Σούνακ τόνισε ότι η πτήση θα αναχωρήσει κανονικά και ότι έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία.

Ο σχετικός νόμος που υιοθετήθηκε στις 23 Απριλίου έχει ως στόχο την απέλαση χιλιάδων μεταναστών σε αυτήν τη χώρα της ανατολικής Αφρικής, όπου θα εξεταστούν τα αιτήματά τους για χορήγηση ασύλου, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στη Βρετανία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε χθες ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, βάζοντας τέλος σε μήνες αναβολών για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής αυτών των εκλογών, τις οποίες η αντιπολίτευση των Εργατικών εκτιμάται ευρέως ότι θα κερδίσει.

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν αύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Στα χνάρια της ΕΕ η Νορβηγία: Κλείνει τα σύνορά της στους Ρώσους τουρίστες* Εξαιρούνται οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: