H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, ο σάλος και οι αντιπαραθέσεις από τις αποκαλύψεις του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη, οι τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών κατά την παρουσίαση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού και οι εκλογές στην Αυστρία προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξινά σταφύλια ή ξαναζεσταμένο…κούρεμα» και γράφει πως ο Πανίκος Δημητριάδης επαναφέρει τις γνωστές κατηγορίες του ΑΚΕΛ για το κούρεμα των καταθέσεων προκαλώντας αντιδράσεις. Επίσης αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στη Βουλή τον προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι αποτελεί παρελθόν η μη βιώσιμη ανάπτυξη. Αλλού η «Α» φιλοξενεί ρεπορτάζ με τους νεαρότερους ηγέτες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Σεμπάστιαν Κουρτς που κέρδισε τις εκλογές στην Αυστρία.

«Μάχη για την πρώτη εντύπωση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Ο Φιλελεύθερος» αναφέροντας ότι διαμορφώθηκε το σκηνικό με τους υποψηφίους, τα κόμματα και τις στρατηγικές και ότι οι πρώτες εντυπώσεις πάνε στην πλευρά του Νικόλα Παπαδόπουλου. Αλλού γράφει πως έπεισαν τον κατάδικο Ζαβράντωνα ότι αποφυλακίζεται και έτσι απέσυρε την έφεσή του στο Ανώτατο ενώ στην πορεία του είπαν ότι πρόκειται για λάθος. Επίσης ο «Φ» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι η ΑΤΗΚ έχει περίπου 137.000 λιγότερους χρήστες κινητής τηλεφωνίας από ότι πριν πέντε χρόνια.

«Εξηγήσεις τώρα! Για τις εκροές εκατομμυρίων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις Πανίκου Δημητριάδη ότι γνώριζε για το κούρεμα. Επίσης η «Χ» γράφει ότι ο λαός της Λεμεσού διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση για ανέγερση μνημείου για τον Γρίβα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε δυστοκία στις αναδιαρθρώσεις και νέα αύξηση προβλέψεων για τα ΜΕΔ από την Κεντρική Τράπεζα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «`Εκκληση προς τράπεζες να σκληρύνουν τη στάση τους για ΜΕΔ» φιλοξενεί τη συνέντευξη που έδωσε η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ντανιέλ Νουί στο ΚΥΠΕ. Αλλού προβάλλει την επέλαση της καταιγίδας Οφήλια στην Ιρλανδία, που προκαλεί θανάτους και καταστροφές. Επίσης αναφορά γίνεται σε στοιχεία της Eurostat για τα επίπεδα φτώχειας στην Κύπρο.

(Η εφημερίδα “Πολίτης” δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ)

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/10/2017 08:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: