Για 800 εκ. μιλά τώρα ο Καμμένος για εκσχυγχρονισμό F-16: Δεν αναφέρει αριθμό αεροσκαφών (video)




Στην εκτίμηση ότι η τελική τιμή για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 700-800 εκατομμύρια ευρώ προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ωστόσο δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των αεροπλάνων που θα αναβαθμιστούν με το παραπάνω ποσό, απλά σημείωσε ότι το αρχικό ποσό των 2,4 δισ. αφορά και τα 123 F-16 που διαθέτει η Ελληνική αεροπορία.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Καμμένο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία, παρά μόνο διερευνητικές επιστολές και επαφές με την πλευρά των Αμερικάνων. «Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι υπάρχει μόνο ένα Letter Of Request προς τις ΗΠΑ και ζητήσαμε να μας δώσουν μια τιμή για την αναβάθμιση του στόλου. Με άλλη επιστολή ζητήσαμε και τιμή για νέα αεροσκάφη, όπως τα F35», είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι η απάντηση αναμένεται στις 3 Νοέμβρη.

Κατά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας το ποσό που μπορεί να διαθέσει η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δηλαδή τα 1,1 δισ. δολάρια συνολικά. «Δεν πήγαμε στην Αμερική για το deal με τα F16, αλλά συναντήσαμε επιχειρηματίες, ομογενής, αλλά και funds», εξήγησε ο Π. Καμμένος, ενώ μίλησε και για τα αντισταθμιστικά που αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα, αναφέρει το liberal.gr.

Όπως είπε η χώρα μας θα ζητήσει η αναβάθμιση να γίνει μέσω της ΕΑΒ, τα υλικά να είναι από ελληνικές εταιρείες, αλλά και να γίνει δωρεάν η αναβάθμιση των κινητήρων των ελικοπτέρων τύπου Sikorsky. «Ακόμα και η εταιρεία που θα κάνει την αναβάθμιση δεν είναι δεδομένη», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος ανακοινώνοντας ότι και η Boeing έχει καταθέσει προσφορά.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή για τα F-16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: