Η καγκελαρία στόχος της γερμανικής ακροδεξιάς το 2021: Σοβαρές μετακινήσεις ψηφοφόρων προς AfD




Στόχος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» είναι η κατάκτηση της εξουσίας στις εκλογές του 2021.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη Τύπου, το ηγετικό στέλεχος του κόμματος, Φράουκε Πέτρι.

Όπως ανέφερε η Πέτρι, «με τη ψήφο τους οι Γερμανοί πολίτες έδειξαν πως αναζητούν μια νέα πολιτική δύναμη. Θα είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που θα ελέγχει συνεχώς την κυβέρνηση. Βεβαίως αναλόγως των συσχετισμών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαστε εμείς αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως, στόχος μας είναι –και εργαζόμαστε για αυτό- στις εκλογές του 2021 να σχηματίσουμε εμείς κυβέρνηση».

Να θυμίσουμε πως στη χθεσινή εκλογική μάχη, το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» τερμάτισε τρίτο, με 12,6%, που σε συνδυασμό με τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, προκάλεσε έναν πολιτικό σεισμό στη Γερμανία.

Οι μαζικές μετακινήσεις των ψηφοφόρων αφορμή για σκέψη για τα παραδοσιακά λαϊκά κόμματα, γράφει το περιοδικό Focus.

Περίπου 1,07 εκ. ψηφοφόροι από την Ένωση και μισό εκατομμύριο από το SPD κινήθηκαν προς το AfD. Ακόμα και η αυξημένη συμμετοχή στις φετινές εκλογές φαίνεται να ευνόησε το εν λόγω κόμμα.

Ανάμεσα στις αιτίες που οδήγησαν τα λαϊκά κόμματα σε αυτό το αποτέλεσμα συγκαταλέγεται και η απώλεια των παραδοσιακών ψηφοφόρων, των εργαζομένων.

Επίσης, η προσφυγική κρίση φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς συνολικά το 55% όλων των ψηφοφόρων δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο με την πολιτική της Α.Merkel για τους πρόσφυγες/μετανάστες.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 25/09/2017 10:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: