Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η συνέχιση, κανονικά, του προγράμματος γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το παρασκήνιο για το θέμα των ευθυνών για την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, καθώς και η ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τα όσα έγιναν στο ελβετικό θέρετρο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν τη Δευτέρα οι κυπριακές εφημερίδες.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πάμε κανονικά με το πρόγραμμα των γεωτρήσεων», γράφει πως κανονικά θα συνεχιστεί το ενεργειακό πρόγραμμα γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην έκτη επέτειο από την τραγωδία στο Μαρί και γράφει ότι την Κυριακή τελέστηκαν τα μνημόσυνα των 13 ηρώων με την Πολιτεία να ζητά για ακόμα μια φορά συγνώμη. Σε άλλη είδηση η «Α» γράφει ότι σε «μεγάλο πονοκέφαλο» εξελίσσεται για το ΑΚΕΛ το θέμα της εξεύρεσης υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να στραφεί στον Σταύρο Μαλά, μια επιλογή που στην ουσία το κόμμα είχε απορρίψει, όπως αναφέρει.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό το τίτλο «Στα χαρακώματα για ευθύνες» και αναφέρεται σε «έντονο παρασκήνιο» για το θέμα των ευθυνών μετά και την κατάρρευση του Κρανς Μοντάνα. Σημειώνει ότι αξιωματούχος του ΟΗΕ άρχισε να διαρρέει ισχυρισμούς για τη στάση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αντέδρασε στην έγκριση 358,7 θέσεων εκπαιδευτικών για την περίοδο 2017-2018 στέλνοντας επιστολή στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με εισήγηση για εξορθολογισμό. Αλλού αναφέρεται σε έκθεση της Κομισιόν, η οποία κάνει λόγο για διαφορετική δυναμική που εμφανίζουν τα τραπεζικά ιδρύματα σε σχέση με τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τί έφταιξε και επήλθε αδιέξοδο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι μπαράζ ενημερώσεων σε Κύπρο και Ελλάδα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντάνα, καθώς και για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας ακολουθεί τις επόμενες μέρες. Αναμένονται απαντήσεις σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού για το τελευταίο βράδυ που οδήγησε στο αδιέξοδο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, σημειώνεται. Αλλού γράφει ότι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τίθεται το αίτημα για αποδέσμευση κονδυλίου €53.500 για τους μισθούς των τριών εμπειρογνωμόνων στην Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων. Σε άλλη είδηση γράφει ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα καταστήματα του Συνεργατισμού λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/07/2017 07:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: