“Ο Ρότζερ Μουρ ήταν ο πρώτος αληθινός ήρωάς μου”, λέει ο Πιρς Μπρόσναν

Irish actor Pierce Brosnan accepts his European Achievement in World Cinema award during the 29th European Film Awards ceremony in Wroclaw, Poland, 10 December 2016. The awards are presented annually by the European Film Academy to recognize excellence in European cinema. EPA/MACIEJ KULCZYNSKI POLAND OUT
Είναι ένας ειλικρινής φόρος τιμής από έναν Τζέιμς Μποντ σε έναν άλλον, καθώς ο Πιρς Μπρόσναν τιμά τον «ήρωά» του, τον εκλιπόντα Ρότζερ Μουρ.

Ο Μουρ, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Μαϊου σε ηλικία 89 ετών, δεν ήταν μόνον ο προκάτοχος του Μπρόσναν στον ρόλο του πράκτορα 007, αλλά είχε ασκήσει προσωπική επιρροή στον ηθοποιό, ο οποίος τον παρακολουθούσε και τον θαύμαζε από τότε που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Ο Άγιος».

Είχα ανακαλύψει τις ταινίες και τον Τζέιμς Μποντ. Ωστόσο κόστιζε πολύ να πάω στον κινηματογράφο. Και τότε ανακάλυψα τον πρώτο μου πραγματικό ήρωα, τον Ρότζερ Μουρ. Τον Σάιμον Τέμπλαρ, τον Άγιο, γράφει ο Πιρς Μπρόσναν στο Variety σε συγκινητικό άρθρο – φόρο τιμής στον Ρότζερ Μουρ.

Μόνο μετά από συλλογισμό βλέπω πόση επιρροή είχε ασκήσει ο Ρότζερ Μουρ σε μένα, έναν νεαρό Ιρλανδό μετανάστη από τις όχθες του ποταμού Μπόιν, θυμάται. «Υποθέτω ότι ο συνδυασμός του Μποντ και του Άγιου πυροδότησε τη φλόγα για δόξα. Ήθελα να είμαι εκεί πάνω. O Ρότζερ και ο Άγιος με έκανε να πιστέψω τον κόσμο του» σημειώνει.

K.Γιαννίκη , ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal