Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις σε σχέση με την απαγωγή του 4χρονου κοριτσιού από τον πατέρα της, η γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα για την υπόθεση της Σάβιας Ορφανίδου και οι κομματικές διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες σήμερα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Με…υπεργολαβία η απαγωγή της 4χρονης Μαρί Ελένης” γράφει ότι η Αστυνομία συνέλαβε χθες ως υπόπτους τρεις Ελληνοκύπριους, εκ των οποίων ο ένας αποφυλακίστηκε πρόσφατα, και έναν Σύρο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το μαύρο Range Rover. Αλλού γράφει ότι η Βουλή ψήφισε χθες δύο εναρμονιστικά νομοσχέδια που ρυθμίζουν το πλαίσιο των συμβάσεων πίστωσης σε καταναλωτές. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στο τετραπλό φονικό και γράφει ότι χθες κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο ο σωματοφύλακας του Φάνου Καλοψιδιώτη, Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, ο οποίος είχε τραυματιστεί το βράδυ του μακελειού.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Καίνε πρόσωπα τα στοιχεία για αποχετευτικό Λάρνακας” γράφει ότι ολοκληρώθηκε η ποινική έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και μιζών στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας και διαβιβάστηκε ο φάκελος στον Γ. Εισαγγελέα. Αλλού, γράφει ότι Ν. Παπαδόπουλος και Γ. Λιλλήκας οργανώνουν την προεκλογική τους πορεία προς τις προεδρικές και σημειώνει ότι το ερώτημα που πλανάται αυτή τη στιγμή είναι πώς θα κινηθούν οι λεγόμενες εσωκομματικές αντιπολιτεύσεις σε ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, η “Σ” γράφει ότι προϋπήρχαν της κρίσης τα “κόκκινα δάνεια”.

“Ο Φιλελεύθερος” έχει τίτλο “Ανεβαίνει το θερμόμετρο” και γράφει στο κύριο του θέμα ότι σε ρυθμούς προεδρικών εκλογών μπαίνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις με έντονες αντιπαραθέσεις. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι εκτεθειμένο στο έπακρο αφήνει τον υπουργό Οικονομικών ο Γενικός Εισαγγελέας, υποδεικνύοντας του πως όφειλε να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου. Αλλού γράφει ότι τη χρηματοδότηση με το ποσό των €4,5 εκατομμυρίων για τη διενέργεια μελέτης για έργα υποδομών φυσικού αερίου στην Κύπρο, περιλαμβανομένου και τερματικού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG), ενέκρινε η ΕΕ.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Εξαφανισμένα 14 ανήλικα κυπριόπουλα” γράφει ότι με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις με την απαγωγή της 4χρονης η οποία παραμένει άφαντη. Αλλού γράφει ότι σε καλό δρόμο φαίνεται να βρίσκονται οι τελευταίες συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών, γεγονός που επιτρέπει συνέχιση της διαδικασίας με συζήτηση ουσιαστικών θεμάτων την ερχόμενη Τρίτη μεταξύ των Αναστασιάδη και Ακκιντζί. Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνεχίζουν να βάζουν λουκέτο, με την ΠΟΒΕΚ να εκφράζει ανησυχίες για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και για τον υπερδιπλασιασμό της μερικής απασχόλησης, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και για τον κίνδυνο εκποίησης περιουσιών.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Ο πατέρας λέει ότι το κορίτσι είναι μαζί του” γράφει ότι η απαχθείσα 4χρονη Μαρί Ελένη βρίσκεται πιθανόν στα κατεχόμενα όπου κρύβεται ο πατέρας της προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη για την απαγωγή της. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνομιλία του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών. Η εφημερίδα αναφέρεται και στη χθεσινή επιβολή ποινή 8ετούς φυλάκισης στον 36χρονο μητροκτόνο από τον Άγιο Δομέτιο.

ΚΥΠΕ Γιώργος ΜιχαήλΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 29/04/2017 09:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: