Τα προβλήματα στο τερματικό του Βασιλικού, οι αντεγκλήσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή και η διαφθορά στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Διάφορα θέματα προβάλλει σήμερα ο Τύπος της Κύπρου στα πρωτοσέλιδά του, μεταξύ αυτών τα συνεχιζόμενα προβλήματα που φαίνεται ότι υπάρχουν στο τερματικό Βασιλικού και οι αντεγκλήσεις Γενικού Εισαγγελέα-Γενικού Ελεγκτή υπό το φως της καταχώρησης ένστασης στο δικαστήριο από τους δικηγόρους του Οδυσσέα Μιχαηλίδη,

Επίσης προβάλλονται ο απόηχος της ανακοίνωσης της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το θέμα Μιχάλη Κατσουνωτού και την αναστάτωση που προκλήθηκε με αφορμή απειλητικό email που στάλθηκε σε διάφορα σχολεία της Κύπρου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αποψιλωμένη η Αρχή κατά της Διαφθοράς» και γράφει ότι γνωμάτευσε η Νομική Υπηρεσία για το δικαίωμα της σιωπής.

Αλλού αναφέρει ότι μια ‘ανόητη’ φάρσα αναστάτωσε το παγκύπριο με αφορμή το email που στάληκε σε δεκάδες σχολεία και μιλούσε για βόμβα αίμα και θανάτους. Η «Α» σημειώνει ακόμη πως σκαλώνει και πάλι το τερματικό φυσικού αερίου.

«Από πρόβλημα σε πρόβλημα το τερματικό Βασιλικού» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει ότι το πλοίο Προμηθέας είναι το νέο αγκάθι μεταξύ κυπριακής και κιινεζικής κοινοπραξίας.

Αλλού αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκαν εκατομμύρια αδήλωτα ευρώ σε αποσκευές σε λιμάνια και αεροδρόμια. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι εκκρεμεί ακόμη το θέμα των καινοτόμων φαρμάκων, αφού το κονδύλι έχει εξαντληθεί.

Με τίτλο «Αντεπίθεση με τα όπλα Σαββίδη», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατηγορεί τον Γενικό Εισαγγελέα για παρακώλυση του έργου του και για εμπάθεια και μίσος στην ένσταση που καταχώρησαν οι δικηγόροι του χθες.

Αλλού αναφέρει ότι η Κομισιόν ζητά πλάνο συμμόρφωσης έξι μηνών για τους ρύπους της ΑΗΚ. Ο «Φ» γράφει, επίσης, ότι σε 19 μέρες είχαμε 2 πεζούς νεκρούς στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ ρίχνει το γάντι σε κυβέρνηση και κόμματα για στήριξη της κοινωνίας» και αναφέρει ότι είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό πλαίσιο η φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών.

Γράφει σε άλλο θέμα ότι υπερασπίζονται τη δεσμευτικότητα των συμφωνηθέντων οι οικοδόμοι της ΠΕΟ. Αλλού αναφέρεται στη μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία από email με απειλητικό περιεχόμενο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ με τίτλο «’Οι μετανάστες υποφέρουν σε απάνθρωπες συνθήκες’» αναφέρεται σε έκθεση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των Βασανιστηρίων για τις συνθήκες κράτησης στην Κύπρο, όπου ειδικά για το Πουρνάρα γράφει ότι οι μετανάστες στοιβάζονται σαν σαρδέλες.

Αλλού προβάλλει το απειλητικό email που απεστάλη σε σχολεία της Κύπρου. Επίσης προβάλλεται πρωτοσέλιδα η χθεσινή Υπουργική Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ- Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Τρομακτική καταγγελία ποινικού ανακριτή για τον εθνοφρουρό: «Τρεις οι δολοφόνοι του Θανάση… Ένας τον κρατούσε, άλλος τον έπνιγε και ο τρίτος τον κτυπούσε με ρόπαλο» (videos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: