Το πήραν γρήγορα πίσω μετά από διάβημα της Λευκωσίας: Ντροπή, η Παλαιστίνη αποκάλεσε -όπως η Τουρκία- την Κυπριακή Δημοκρατία «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»!!!

epa11253766 Palestinian President Mahmoud Abbas attends the new Palestinian Authority cabinet’s oath-taking ceremony in the West Bank city of Ramallah. EPA, ALAA BADARNEH




Διορθώνει η Παλαιστίνη και απολογείται στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά την γκάφα ολκής. Ήδη άλλαξε το αγγλικό κείμενο της ανακοίνωσης της παλαιστινιακής προεδρίας, που ανέφερε την Κυπριακή Δημοκρατία ως “Ελληνική Δοίκηση της Νότιας Κύπρου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν διαβήματα και οι Παλαιστίνιοι απολογήθηκαν και διόρθωσαν το κείμενο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το αραβικό κείμενο ήταν ορθό με το πρόβλημα να παρατηρείται στη μετάφραση.

Υπενθυμίζεται ότι με επίσημη ανακοίνωσή του, το ιδιαίτερο γραφείο του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει και ευχαριστεί τις κυβερνήσεις της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας για την απόφασή τους να αναγνωρίσουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γαβριήλ Χαρίτος.

Στην τελευταία παράγραφο της επίσημης ανακοίνωσης, η Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε με την φράση “Ελληνική Δοίκηση της Νότιας Κύπρου”, που αποτελεί πιστή μετάφραση της ονομασίας που χρησιμοποιεί η κατοχική Τουρκία.

Έντονο προβληματισμό εγείρει το γεγονός ότι το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχή, Wafa,  αναφέρεται σε αγγλόφωνο τηλεγράφημά του στις αναγνωρίσεις και άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ωστόσο αποκαλεί όπως ακριβώς η Τουρκία, ως «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου».!

  • Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα του Wafa, σημειώνεται:

«Η Προεδρία προέτρεψε τις χώρες του κόσμου, ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης, να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας και τις γραμμές του 1967, και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, οι οποίες επέλεξαν τον δρόμο της υποστήριξης της επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας και την εδραίωση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Λίγη ώρα αργότερα το αγγλικό κείμενο ανακοίνωσης της Προεδρίας διορθώθηκε και ταυτόχρονα η Παλαιστίνη απέστειλε τις απολογίες του στη Λευκωσία. Τα άμεσα διαβήματα της Λευκωσίας έπιασαν τόπο και η αλλαγή επήλθε λίγη ώρα αργότερα από την ανάρτηση του θέματος.

Με πληροφορίες από sigmalive.com και Omega

Συνάντηση των επιτρόπων Ελλάδας και Κύπρου, στις Βρυξέλλες, για την Υγεία: Καλύτερα προετοιμασμένη η ΕΕ για ενδεχόμενες υγειονομικές κρίσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: