Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Διάφορα θέματα προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα, μεταξύ αυτών δηλώσεις του Εϊντε για το Κυπριακό και την ανάγκη επανάληψης των συνομιλιών, οι διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο για τις Προεδρικές εκλογές, η ένταση στις σχέσεις Ολλανδίας- Τουρκίας, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το θέμα του ασυμβίβαστου του ΥΠΕΣ και η συνάντηση χθες στο Προεδρικό για τα αιτήματα των γιατρών.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Ρωτούμε τον κ. Περδίκη: Πόσες χιλιάδες εισέπραξες σαν ‘επίδομα οδηγού’ για 12 χρόνια χωρίς να έχεις οδηγό;” και αναφέρει, με αφορμή δηλώσεις του κ. Περδίκη για τις καταγγελίες σε βάρος του ΥΠΕΣ, ότι ο Πρόεδρος των Οικολόγων αποποιήθηκε του δικαιώματος για αστυνομική φρουρά όμως σε αντάλλαγμα πήρε, από την τότε κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, μηνιαίο επίδομα το οποίο μέχρι στιγμής ανέρχεται στις 150,000 ευρώ. Αλλού αναφέρει ότι κλιμακώνουν την ένταση Τουρκία και Ολλανδία με τον Ερντογάν να δηλώνει πως θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ. Η “Α” προβάλει ακόμη τις ζυμώσεις στον ενδιάμεσο για τις προεδρικές γράφοντας ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Γιώργο Λιλλήκα.

“Ξεκινά ο διάλογος για τις αυξήσεις των γιατρών” είναι ο τίλος του κυρίου θέματος της “Σημερινής” που γράφει πως στόχος των συντεχνιών που συναντήθηκαν χθες με τον ΠτΔ είναι το θέμα να κλείσει μέχρι τις 5 Απριλίου με τον Υπουργό να δηλώνει πως προσπάθεια είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αλλού αναφέρεται σε ακήρυχτο πόλεμο Ευρώπης- Τουρκίας με την Άγκυρα να δηλώνει πως θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ολλανδίας. Η “Σ” γράφει σε άλλο ρεπορτάζ για την συμφωνία ΕτΕΠ – Ελληνικής για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπό τον τίτλο “Θέλει να γίνει διαιτητής” στεγάζει το κύριό του θέμα ο “Φιλελεύθερος” γράφοντας πως ο Αίντα προτάσσει την αλλαγή μεθοδολογίας , επιδιώκοντας αναβάθμιση του ρόλου του και ότι πιο ενεργό ρόλο από τα ΗΕ θέλει και ο Ακιντζί. Αλλού αναφέρει πως Γιαπανάς, Κυριλλής μπλόκαραν ανάπλαση του ΓΣΠ , κερδίζοντας μάχη στο δικαστήριο που αναστέλλει την επίταξη τους για ανάπλαση του παλαιού σταδίου. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει πως σε χρόνο ρεκόρ Κυβέρνηση και Βουλή ενέκριναν το ξεπάγωμα 10 υψηλόβαθμων θέσεων για τη Βουλή, δύο στην Α14, τέσσερις στην Α13 και τέσσερις στην Α11.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριό της θέμα “Στον Εισαγγελέα οι υπερχρεώσεις τραπεζών” αναφέρει ότι ο Φορέας Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών εντόπισε νέα υπόθεση με υπερχρεώσεις σε στεγαστικά δάνεια και ότι η υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα για οδηγίες. Αλλού αναφέρει ότι στο τσεπάκι έχουν οι γιατροί του δημοσίου την Α13 κλίμακα σε μια συνέχεια των ‘προεκλογικών δώρων’ του ΠτΔ. Σε άλλο δημοσίευμα η “Χ” αναφέρει πως στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 23% των γυναικών στην Κύπρο, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail’’ με τίτλο “Κατηγορείται ο Λιλλήκας ότι διχάζει το κέντρο” αναφέρει στο κύριό της θέμα πως στελέχη της Συμμαχίας διαφώνησαν με την απόφαση για να κατέλθει ως υποψήφιος και ευνοούσαν πρώτα την ολοκλήρωση των επαφών με τα άλλα κόμματα. Αλλού αναφέρεται στις εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας- Ολλανδίας και στις αναφορές Ερντογάν για ναζί. Επίσης προβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου της Ντανιέλλα Ρόσκα στη Λάρνακα.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/03/2017 07:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: