Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Στην σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στις επαφές του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Ειντε στις Βρυξέλλες, στην αθώωση των κατηγορουμένων στην υπόθεση Βατοπεδίου, καθώς και σε θέματα αγνοουμένων, ΓΕΣΥ και Cyta, αναφέρονται σήμερα οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα τους.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Επανεξετάζονται” γράφει ότι σε `εργαστήρι στις ΗΠΑ τα δείγματα 344 αγνοουμένων που έχουν κηδευτεί στο παρελθόν, αφού υπάρχει περιθώριο λάθους όπως στην πρόσφατη υπόθεση Μιχάλη Κατσούρη που αποκάλυψε η “Αλήθεια”`. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει για προεκλογικό πυρετό στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, αναφέρεται στην Βουλή και γράφει ότι σήμερα θα γίνει η συζήτηση της πρότασης του ΔΗΣΥ για το ενωτικό δημοψήφισμα.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Πανηγυρική αθώωση όλων των κατηγορουμένων” γράφει ότι τέλος στο δήθεν σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου έβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα, κηρύττοντας αθώους όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση μεταξύ αυτών και τον ηγούμενο της Μονής Εφραίμ. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για το ΓΕΣΥ. Αναφέρει ακόμη η εφημερίδα ότι με αναδιαρθρώσεις, αυξημένες αποπληρωμές αλλά και διαγραφές μειώνονται τα κόκκινα δάνεια.

Με τίτλο “Στήνει κόλπα στις Βρυξέλλες”, “Ο Φιλελεύθερος” γράφει ότι στοχεύοντας σε ικανοποίηση της τουρκικής απαίτησης για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες, ο Εσπεν Μπαρθ Αιντα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα έχει συνάντηση τον Πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι σε δεινή θέση είναι η Τεχνική Επιτροπή και ότι μνημεία και εκκλησίες καταρρέουν στα κατεχόμενα αλλά η Κυβέρνηση δεν δίνει χρήματα. Αναφέρεται ακόμη σε άλλη της είδηση σε απόφαση-σοκ στην Αθήνα και ότι δεν εκδίδεται στην Κύπρο ο Μάγειρας για μίζες Focus.

“Η Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Εμεινε μόνη η κυβέρνηση ΔΗΣΥ για τη Cyta” γράφει ότι `όχι` εισπράττει η κυβέρνηση για τη νέα πρόταση ιδιωτικοποίησης της CYTA και ότι τα κόμματα τα οποία τάχθηκαν εναντίον της προηγούμενης πρότασης διατηρούν τις θέσεις τους. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για καθυστερήσεις και χωρίς ανεργιακό επίδομα για τρεις και πλέον μήνες. Αναφέρει ακόμη ότι η εταιρεία DP World ενδιαφέρεται για τη διαχείριση και του λιμανιού της Λάρνακας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Αναστασιάδης: Ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών” αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ότι ο Πρόεδρος είπε ότι θα τονίσει με αντικειμενικό τρόπο την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο στις διαπραγματεύσεις. Αλλού, γράφει ότι μετά τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, τώρα και οι φαρμακοποιοί επιδιώκουν μισθολογικές αυξήσεις. Αναφέρεται επίσης στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου με την Σιγκαπούρη να κρατά τα ηνία.

“Εχουμε πρόθεση για λύσεις στο ΓεΣΥ” είναι ο τίτλος της εβδομαδιαίας “Οικονομική Καθημερινή” όπου προβάλλονται δηλώσεις στην εφημερίδα του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γ. Χατζηπέτρου ο οποίος είπε ότι άλλοι είναι που πολεμούν το ΓεΣΥ και όχι η ΠΑΣΥΔΥ. Προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφία από τη χθεσινή παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου “σήμανε τη λήξη και έσπασε το σφυρί”. Αναφέρεται ακόμη στον Συνεργατισμό και γράφει “προς επούλωση οι δύο ανοικτές πληγές”.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/03/2017 07:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: