Απολογισμός και δράσεις συζητήθηκαν στο συνέδριο των Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής




Η πορεία και τα μελλοντικά έργα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής συζητήθηκαν το Σάββατο 25 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη στο συνέδριο της Ομοσπονδίας στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι από σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο συνέδριο έγινε απολογισμός του έργου από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κυριάκο Παπαστυλινού ενώ ηγέρθησαν και θέματα για την πορεία της οργάνωσης και τα μελλοντικά σχέδια, ιδίως σε ό,τι αφορά την αγορά πολιτιστικό κέντρου.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής ενέκρινε ομόφωνα σειρά αλλαγών στο καταστατικό, καθώς και αλλαγή της ονομασίας της νεολαίας της Ομοσπονδίας, για να συμβαδίζει με τις υπόλοιπες νεολαίες της ΝΕΠΟΜΑΚ ανά τον κόσμο.

Παράλληλα έγινε ο απολογισμός των δραστηριοτήτων της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) από τον πρόεδρό της Φίλιπ Κρίστοφερ καθώς και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Νίκο Κατσίμπρα.

Τους σύνεδρους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διασπορά της ελληνικής Βουλής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος είμαστε πως δεν είμαστε αυτό που δηλώνουμε αλλά αυτό που κάνουμε και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, αναφέρθηκε στο φετινό συνέδριο της ΠΣΕΚΑ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 6-8 Ιουνίου και στο οποίο θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Τα μόνα μας θέματα είναι η Κύπρος η Ελλάδα και τίποτε άλλο», είπε.

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, Βασίλης Φιλίππου είπε πως το συνέδριο της Ομοσπονδίας αναδεικνύει την ενότητα και την αγάπη των ομογενών για την Κύπρο. Σημείωσε τη συνοχή, ανότητα και αγάπη στη παροικία και την προσφορά των μελών της για την Κύπρο. Ενώ καταλήγοντας δήλωσε υπερήφανος γιατί υπηρετεί την παροικία.

Ο Κυριάκος Παπαστυλιανού παρέθεσε αναλυτικά τις δραστηριότητες της οργάνωσης της χρονιά που πέρασε. Είπε πως μία από τις προτεραιότητες είναι να δημιουργηθεί επιτροπή για το αρχείο της Ομοσπονδίας. «Να μη ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε», είπε.

Η παρουσίαση της προσπάθειας έγινε από την γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δέσποινας Αξιωτάκη, η οποία είπε ότι θα συγκεντρωθεί κάθε διαθέσιμο υλικό και φωτογραφίες.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης, Αικατερίνη Μπούρα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εκλέχθηκε ελεγκτική επιτροπή.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 27/03/2017 08:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: