Ο υπουργός Εσωτερικών σε εκδήλωση των Κυπρίων της Αμερικής: Για την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κύπρου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής ομιλεί στην εκδήλωση των κυπριακών οργανώσεων, στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Εκδήλωση για την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, σε συνεργασία με την ΠΣΕΚΑ και το Προξενείο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ο οποίος, απευθυνόμενος στους ομογενείς, είπε πως αυτή η ημέρα είναι ημέρα μνήμης για τους παλιούς και μέρα γνώσης για τους νεότερους.

“Μέρα αποτίμησης, προβληματισμού αλλά και περίσκεψης του χρέους που έχουμε απέναντι στη μοιρασμένη μας πατρίδα. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και με αποφασιστικότητα, ώστε να εξέλθουμε από το σημερινό αδιέξοδο, για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του εθνικού μας προβλήματος, όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΕΕ”, ανέφερε.

Ο ΥΠΕΣ σημείωσε πως είμαστε δυστυχώς η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που της «τρυπάει τα σωθικά» μια διαχωριστική γραμμή που χωρίζει στα δυο τον λαό, τα εδάφη μας, τα χώματα και τις καρδιές μας, και που επιτείνει την ανθρώπινη τραγωδία και περιπλοκότητα του προβλήματος.

Ο κ. Νουρής, αναφέρθηκε στην ομιλία του στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας που όπως είπε, εμμένει σε μια επιθετική ρητορική επιλέγοντας να δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ανέφερε πως είναι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, που χαιρετίζουμε την τελευταία ηχηρή, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να άρει μια χρόνια αδικία και διάκριση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την πλήρη αναστολή του εμπάργκο για την προμήθεια Αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

“Αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση για την σταθερότητα των θέσεων της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία ξεκάθαρα απέδειξε με τις πολιτικές της, ότι η Κύπρος ανήκει στη Δύση και δεν αμφιταλαντεύεται όσον αφορά τους πολιτικούς μας συμμάχους” τόνισε.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς, ο κ. Νουρής είπε πως η άσπιλη και ανιδιοτελής αγάπη τους για την Κύπρο αποτελεί την προμετωπίδα της διατήρησης των άρρηκτων δεσμών, αλλά και τον μοχλό που παρακινεί την πολύτιμη στήριξη στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας.

“Διαχρονικά αποτελέσατε τον βασικό πυλώνα της εδραίωσης και ενίσχυσης της συνεργασίας και των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και των χωρών που διαβιείτε, καθιστώντας τους εαυτούς σας σπουδαίους πρεσβευτές των εθνικών μας θέσεων και δικαίων, αλλά και του πολιτισμού και της ιστορίας μας”, κατέληξε.

Δεν μπλοφάρει ο Ερντογάν: Ήδη υπάρχουν ενδείξεις για την μεταφορά στρατιωτικών ενισχύσεων στα κατεχόμενα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: