Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό, τα ενεργειακά δρώμενα και ο νέος νόμος για το κάπνισμα είναι τα κύρια θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες  σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης, μεταξύ άλλων, στην υποψηφιότητα Διομήδη Διομήδους για την προεδρία της ΕΔΕΚ, στην κλοπή εκατοντάδων αυτοκινήτων τα τελευταία τρία χρόνια, και στη δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Διορθώστε το λάθος και την επομένη θα είμαι στο τραπέζι” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί “μας ρίχνει τη μπάλα”, και αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη για τις συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πιάνει δουλειά για το ΓεΣΥ και βλέπει την ερχόμενη εβδομάδα γιατρούς και νοσηλευτές. Σε άλλο θέμα γράφει για υποψηφιότητα αμφισβήτησης του Μαρίνου Σιζόπουλου στην ΕΔΕΚ από το Διομήδη Διομήδους.

“Η Σημερινή” με τίτλο “Σε ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Κύπρος” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι το Euroafrica Interconnector, η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας, έρχεται για να ενισχύσει την δυναμική της κυπριακής ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και γράφει ότι οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι ακριβές και ο καιρός με συννεφιά. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη με τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα, ο οποίος αναφέρεται στην εμπειρία του με τον καρκίνο.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Σκόπιμη πρόκληση κρίσης” γράφει, στο κύριο του θέμα, για επιστολή – καταγγελία στον ΓΓ του ΟΗΕ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τουρκικές μεθοδεύσεις. Αλλού γράφει ότι 1.032 οχήματα έκαναν φτερά σε μια τριετία, βρέθηκαν πάνω από τα μισά, και διαπιστώνει ότι οι κλέφτες προτιμούν τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, σύμφωνα με την οποία “παραπλανεί” τη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών για το Ταμείο Υδρογονανθράκων.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Ζωϊκά απόβλητα με… άδεια έξω από τα σπίτια!” γράφει, στο κύριο της θέμα, για σκανδαλώδη αδειοδότηση συγκεκριμένης εταιρείας που ανήκει σε σύζυγο ανωτάτου στελέχους της δημόσιας υπηρεσίας για επεξεργασία νεκρών ζώων κατηγορίας 1 στην περιοχή Αραδίππου. Αλλού γράφει για καπνιστικές χαλαρώσεις υπέρ καζίνου και ξενοδόχων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι με ψήφους ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ θα μας παρακολουθούν οι ΗΠΑ, αφού εγκρίθηκε χθες στη Βουλή διακρατική συμφωνία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Πέρασε οριακά ο νέος νόμος για το κάπνισμα” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι κάποιοι Βουλευτές είναι έξαλλοι επειδή με το νέο νόμο για το κάπνισμα κάποιες από τις πιο αυστηρές διατάξεις του νόμου έχουν αποδυναμωθεί. Αλλού γράφει ότι χθες Ε/Κ και Τ/Κ εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή για την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αστυνομικοί στο Μάντσεστερ της Αγγλίας συνέλαβαν έναν τυφλό άντρα μετά που πέρασαν το μπαστούνι του για όπλο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: