Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η αντίδραση στην τ/κ κοινότητα για το ψήφισμα της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την οποία απαντά στον Μουσταφά Ακιντζί για το θέμα αυτό, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς για συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο, οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη, η νέα μελέτη για το ΓεΣΥ και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών κατά τα χρόνια 2005-2015 είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Κρίση από το πουθενά!” γράφει στο κύριο της θέμα πως οι Τουρκοκύπριοι εκμεταλλεύτηκαν τη νομοθεσία της Βουλής για εορτασμό στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος. Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα πως “στον αέρα” βρίσκεται ακόμα η Γενεύη 2 και ότι οι απαιτήσεις την Τουρκίας θέτουν σε αμφιβολία τη συνέχιση της διάσκεψης. Επίσης, γράφει αλλού πως σύμφωνα με μελέτη μεταξύ των ετών 2005-2015 σημειώθηκαν 9.793 περιστατικά βίας κατά γυναικών.

“Η Σημερινή” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στυγνός εκβιασμός Ακιντζί για 4 ελευθερίες” πως για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στήνει στον τοίχο τον κατοχικό ηγέτη για την “`Ενωσιν”. Αλλού αναφέρει πως ορόσημο είναι η 31η Μαρτίου για τους λιμενεργάτες και ότι μέχρι τότε θα διεξαχθούν συζητήσεις για άρση του αδιεξόδου. Επίσης, σε άλλο θέμα γράφει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαμηλώνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Κύπρο.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “`Έμφραγμα στις συνομιλίες” γράφει στο κύριο του θέμα πως κρίση προκαλούν οι Τούρκοι με αφορμή την απόφαση για ενωτικό δημοψήφισμα. Αλλού γράφει για μπάχαλο με τη νέα μελέτη για το ΓεΣΥ, κόστους 400.000 ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως “αυθαίρετα απέκλεισαν γυναίκα λόγω ύψους” από τη διαδικασία εισδοχής στις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας, η οποία προσέφυγε στο δικαστήριο, που κατέληξε στην ακύρωση του αποκλεισμού της γυναίκας από τις διαδικασίες επιλογής.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “`Ωθηση στο διάλογο με συγκλίσεις στα ουσιώδη” γράφει στο κύριο της θέμα πως ανησυχίες για τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις εκφράστηκαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο. Αλλού αναφέρεται σε ακρωτηριασμούς από παρενέργειες φαρμάκου για το διαβήτη. Επίσης γράφει για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες, που αφορά συμβόλαια εργασίας με εταιρείες αντί με φυσικά πρόσωπα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Επίθεση του Προέδρου στον καυγά για την `Ένωση” αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την οποία καταδίκασε έντονα την τ/κ αντίδραση στο ψήφισμα της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα. Αλλού αναφέρεται στην “μυστική γλώσσα των λουλουδιών του Βαλεντίνου”. Επίσης σημειώνει πως πρώην Πρόεδρος της Ομόνοιας, ο Στέλιος Μυλωνάς, υπερασπίστηκε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη δίκη για την υπόθεση Μιλτιάδη Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/02/2017 09:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: