Πόντιοι Πιλάτοι για τη Μονή της Χώρας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ …ενθαρρύνει την ισλαμική Τουρκία να σέβεται την ιστορία διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων!

Exterior of the State Department, Harry S. Truman Building, April 2024. Official State Department photo by Freddie Everett




Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε για την βεβηλη πράξη της ισλαμικής κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε:

Γνωρίζουμε ότι το Μουσείο της Χώρας, ένα μνημείο που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, άνοιξε ξανά ως τζαμί και σας παραπέμπουμε στην κυβέρνηση της Τουρκίας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα στις τοποθεσίες και τα κτίρια που φιλοξενούσαν διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους.

Διαβάστε: Εντάξει, ο κ. Βαρθολομαίος είναι όμηρος του Ερντογάν, και αναγκάζεται να σιωπά; Ο Ελπιδοφόρος, που έχει “προστασία” από τις ΗΠΑ, γιατί; Ομιλούμε για τη Μονή της Χώρας…

Ώπα, κτυπούν …χαρμόσυνα οι καμπάνες… Ξύπνησε ο Ελπιδοφόρος: Αντέδρασε για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, με μία χλιαρή ανακοίνωση… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: