Η Ελλάδα διακρίνεται και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading: Χάλκινο μετάλλιο στο Ορλάντο των ΗΠΑ για τις Γερογιάν και Θανάση

Οι αθλήτριες Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση με τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ Πηγή εικόνας https://helleniccheerleadingfederation.gr/




Έγραψε ιστορία η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στο Ορλάντο της Αμερικής 24-26 Απριλίου 2024.

Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή ανέβηκε στο βάθρο και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο.

Οι αθλήτριες Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση από τον σύλλογο Αποσπερίδες με εντυπωσιακή και άρτια εκτελεσμένη χορογραφία, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, κατάφεραν να προσπεράσουν υπερδυνάμεις στο άθλημα του Cheerleading και να αναδειχθούν τρίτες στον κόσμο! Το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία Senior Hip Hop κατέκτησε η Ταϊλάνδη και το ασημένιο η Ιαπωνία.

Οι Χάλκινες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου δήλωσαν:

Άννα Γερογιάν: «Βλέποντας 6 χρόνια το ταπί του παγκόσμιου, το μόνο που θέλαμε ήταν να ανέβουμε εκεί και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι πραγματοποιήσαμε το όνειρο μας και πόσο ότι κατακτήσαμε και χάλκινο μετάλλιο. Είμαι πολύ συγκινημένη με όσα καταφέραμε. Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται!»

Θωμαή Θανάση: «Είμαι ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να ζήσω μια τόσο μοναδική εμπειρία. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα και παρόλο που είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, από την πρώτη στιγμή ένιωσα οικειότητα σ’ αυτό το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, που ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής στην Αμερική δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου! Νιώθουμε υπερήφανοι για την Άννα και τη Θωμαή που έκαναν την αρχή και έγραψαν μία νέα σελίδα στο άθλημα μας. Ευχόμαστε στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλα παγκόσμια μετάλλια».

Οι αθλήτριες Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στο Ορλάντο των ΗΠΑ
Πηγή εικόνας https://helleniccheerleadingfederation.gr/

Δύο βήματα μακριά από το βάθρο των μεταλλίων και την 5η θέση στον κόσμο, έφτασε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2023 ομάδα Senior Jazz που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις εντυπωσιακές της επιδόσεις και χορογραφίες.

Συνολικά από τις 7 ελληνικές συμμετοχές που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, οι 6 κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς της διοργάνωσης. Η ομάδες Senior Hip Hop και Junior Cheerleading All Girls κατέκτησαν την 7η θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες και ένα βήμα πίσω τους στην 8η θέση τερμάτισε η ομάδα Youth Pom και το ζευγάρι Senior Pom Αποστολάτου-Ανδρεανίδου.Στην παραδοσιακά απαιτητικότερη και πολυπληθέστερη κατηγορία του Cheer Pom με συμμετοχές από 19 χώρες, η ομάδα Senior Pom παρά την εντυπωσιακή και άρτια εκτελεσμένη χορογραφία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

H κατάταξη των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading:

  • 3η θέση Senior Hip Hop Double (Άννα Γερογιάν- Θωαμή Θανάση)
  • 5η θέση Senior Jazz
  • 7η θέση Senior Hip Hop
  • 7η θέση Junior Cheerleading All Girls
  • 8η θέση Youth Pom
  • 8η θέση Senior Pom Double (Αποστολάτου – Ανδρεανίδου)

Το Cheerleading είναι ομαδικό άθλημα που περιμαβάνει χορό και γυμναστική. Καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια άνω των 6 ετών και είναι το μοναδικό που έχει μικτές κατηγορίες.

Το cheerleading έχει 6 αγωνίσματα​

  1. Cheer Freestyle Pom – Ελεύθερο Τσιρ Πομ (μικτές ομάδες απο αγόρια & κορίτσια)
  2. Cheer Hip Hop – Τσιρ Χιπ Χοπ (μικτές ομάδες απο αγόρια & κορίτσια)
  3. Cheer Jazz – Τσιρ Τζαζ (μικτές ομάδες απο αγόρια & κορίτσια)
  4. Cheerleading COED (μικτές ομάδες απο αγόρια & κορίτσια)
  5. Cheerleading All Girls (ομάδες που αποτελούνται μόνο από κορίτσια)
  6. High Kicks – Τσιρ Υψηλά Λακτίσματα

Θερμή υποδοχή των εθνικών ομάδων Cheerleading

Τις Χάλκινες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες και τις Εθνικές ομάδες Cheer Pom και Cheer Hip Hop που μόλις είχαν επιστρέψει από το Ορλάντο της Αμερικής και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Αφού συνεχάρη το ζευγάρι του Cheer Hip Hop, Άννα Γερογιάν και Θωμαή Θανάση για την κατάκτηση του μεταλλίου και όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ευχήθηκε σε όλες τις αθλήτριες λαμπρό μέλλον σε αθλητικό και ατομικό επίπεδο!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης, μετά την θερμή υποδοχή της ελληνικής αποστολής στο Υπουργείο δήλωσε:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση και τους συνεργάτες του για την στήριξη που παρέχουν τόσο στο άθλημα του Cheerleading, όσο και στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι κομβικής σημασίας να νιώθουμε την Πολιτεία στο πλευρό μας και αρωγούς στις προσπάθειες μας» και συμπλήρωσε αναφορικά με τις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα:

«Ο ανταγωνισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τις διακρίσεις που πέτυχαν στην Αμερική. Κάθε αθλητής και κάθε αθλήτρια τίμησαν τη γαλανόλευκη και εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα. Νιώθουμε περήφανοι για το Χάλκινο Μετάλλιο που κατέκτησαν οι αθλήτριες στην κατηγορία Cheer Hip Hop Double».

Η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading Ευαγγελία Κρητικού δήλωσε:

«Συγχαρητήρια σε όλες τις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading! H αντιμετώπιση δύσκολων αντιπάλων όπως η Αμερική, το Μεξικό, η Ιαπωνία και άλλες μεγάλες δυνάμεις, απαιτεί πραγματικά κουράγιο και αφοσίωση. Είναι υπέροχο που οι ομάδες μας στάθηκαν επάξια και κατέκτησαν σημαντικές θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου είναι πραγματικά πολύ μεγάλη διάκριση για το άθλημά μας. Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, τον σύλλογο και τους αρωγούς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: