Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Διάφορα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες, με βασικά το Κυπριακό, με αφορμή και συνεντεύξεις του ΠτΔ για την διακοπή των συνομιλιών, και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια και τις παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Το έμφραγμα στις συνομιλίες το προκάλεσε η ξαφνική απαίτηση της Τουρκίας για τις τέσσερις ελευθερίες” και προβάλλει τις συνεντεύξεις του ΠτΔ στον Ρεπόρτερ και την Real News για τη διακοπή των συνομιλιών. Αλλού προβάλλεται συνέντευξη του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος αναλύει το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών και λέει πως νομικά είναι περίπλοκο όπως το Brexit. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της ΟΕΒ, Χρήστου Μιχαηλίδη, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων και στις μεταρρυθμίσεις.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Παραβιάσεις και σπατάλη στην Ενταντική”, “Η Σημερινή” γράφει ότι σε διοικητικό πόρισμα για τις παραπομπές ασθενών από την Εντατική του ΓΝ Λευκωσίας στον ιδιωτικό τομέα καταγράφονται παραβιάσεις της κρατικής σύμβασης και αχρείαστες και αυθαίρετες παραπομπές. Σε άλλο ρεπορτάζ διερωτάται αν μπήκαν οι τίτλοι τέλους στις συνομιλίες και γίνεται ανάλυση της κατάστασης ενόψει και Προεδρικών. Εξάλλου η “Σ” αναφέρει ότι εκφράζονται προβληματισμοί για την αποτελεσματικότητα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

“Ο Φιλελεύθρος” κάτω από τον τίτλο “Εκτεθειμένη η Τουρκία” φιλοξενεί στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι η τουρκική πλευρά που καλείται να ανταποκριθεί στις ε/κ ανησυχίες και ότι δεν δικαιολογείται η εμμονή της να έχει τον κύριο λόγο η μειοψηφία. Αλλού ο “Φ” προβάλλει αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις και Βουλευτών για το διαχρονικό θέμα του ρουσφετιού. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι από το 2010 εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες του κράτους σε δικηγόρους και εμπειρογνώμονες.

“Μη σκοτώσετε την ελπίδα για λύση” είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της “Χαραυγής” που προβάλλει συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ ‘Αντρου Κυπριανού, ο οποίος απευθύνει δραματική έκκληση στους δύο ηγέτες να κινηθούν με λογική και ρεαλισμό για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλού προβάλλεται θέμα και συνέντευξη για τις σπάνιες παθήσεις με αφορμή και την σύσταση του Συνδέσμου “Μοναδικά Χαμόγελα”. Η “Χ” σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα των νέων πολεοδομικών ρυθμίσεων στην παραλία του Μακένζι.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης προς τον Αναστασιάδη” η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρεται σε πληροφορίες με βάση τις οποίες η τ/κ πλευρά εμφανίζεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, παρά τις επανειλημμένες του διαβεβαιώσεις για την προσήλωση στη λύση. Αλλού αναφέρεται σε διένεξη για την πινακίδα σε στριπ κλαμπ στη Λεμεσό με την οποία υπονοείτο η προσφορά υπηρεσιών σε μισή τιμή. Επίσης αναφέρεται στις τιμές των κατοικιών σε όλο το νησί με αφορμή και τις εκποιήσεις που γίνονται από τις τράπεζες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα “Η Καθημερινή” στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Το Κέντρο να εκλέξει Πρόεδρο” και προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρει πως όταν έρθει η ώρα θα πει αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές του 2018. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης δεν αναφέρεται σε ενδεχόμενο επιβολής φόρων και διαφωνεί με την Κομισιόν. Αλλού η “Κ” γράφει για την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού και τα ερωτήματα που διατυπώνονται για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν.

“Έβγαλε…τη μάσκα” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία εφημερίδα“Η Μάχη” που γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υπάκουσε στις εντολές της ‘Αγκυρας και τορπίλισε 22 μήνες προσπαθειών στο Κυπριακό. Αλλού φιλοξενεί αφιέρωμα για τον Γρηγόρη Αυξεντίου με αφορμή εξήντα χρόνια από τη θυσία του. Επίσης η “Μ” φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Reaction Μάριου Σταύρου για τις οδικές συγκρούσεις στην Κύπρο και τις ποινές για τις οδικές παραβάσεις.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/02/2017 11:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: