Απόδραση στην Ηπειρο: Οινο-γαστρονομική απόδραση στο πανέμορφο Μέτσοβο




Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο γεύσεις από την κουζίνα της Ηπείρου, αρώματα από τα φημισμένα κρασιά της, όμορφες εικόνες από την υπέροχη φύση της, αλλά και γνώσεις για την ιστορία της,  μπορεί να απολαύσει όποιος λάβει μέρος στην οινο-γαστρονομική απόδραση στο Katogi Averoff Hotel & Winery, στο Μέτσοβο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου (2-4/12/2016).

Την εξόρμηση, που πραγματοποιείται τον πιο “γιορτινό” μήνα του χρόνου, διοργανώνουν τα Aria Hotels, η μικρή οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών σε ιδιαίτερους προορισμούς στην Ελλάδα, με την Trip2taste, τη βραβευμένη εταιρία προβολής της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας.

«Το Μέτσοβο είναι ένας πανέμορφος χειμερινός προορισμός. Είναι όμως, και ένας ιδανικός προορισμός για οινο-γαστρονομικό τουρισμό διότι παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά, τυριά, κρέατα και πίτες. Σε συνεργασία με την Aria Hotels και το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ ετοιμάσαμε ένα πολύ γεμάτο Σαββατοκύριακο στο Ξενοδοχείο Αβέρωφ που συνδυάζει το κρασιά, τα τυριά, την τοπική γαστρονομία, τον πολιτισμό και την φιλοξενία του Μετσόβου με στόχο την ύψιστη απόλαυση του επισκέπτη» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίνα Μπουτάρη, ιδρύτρια της Trip2taste.

Αναφορικά με την προσπάθεια αξιοποίησης της ελληνικής γαστρονομίας για την προβολή της Ελλάδας, κ Μπουτάρη τονίζει πως “Ο ρόλος της Trip2taste είναι να δημιουργεί αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες για τους πελάτες της και παράλληλα, να προβάλλει το ποιοτικό γαστρονομικό προφίλ των πανέμορφων ελληνικών προορισμών αλλά και των ξενοδοχείων που φιλοξενούν τις εκάστοτε εκδηλώσεις ”.

Η εκδρομή προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα Οίνου, Γαστρονομίας και Πολιτισμού που περιλαμβάνει:

1) Καλωσόρισμα με σπιτικές Ηπειρώτικες πίτες και Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ
2) Δύο διανυκτερεύσεις στα άνετα δωμάτια του βραβευμένου ξενοδοχείου Katogi Averoff Hotel & Winery
3) Πλούσιο Ελληνικό Πρωινό με γεύσεις της Ηπείρου
4) Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, στην Πινακοθήκη  Ε. Αβέρωφ και στον Αβερώφειο Κήπο
5) Ξενάγηση στο οινοποιείο που ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Αβέρωφ στα τέλη της δεκαετίας του 1950
και γευστική δοκιμή νέων αλλά και ιδιαίτερων κρασιών της οινοποιίας
6) Ένα διαδραστικό παιχνίδι συνδυασμού επιλεγμένων κρασιών από τη Συλλογή Κατώγι Αβέρωφ με 5 εξαιρετικά τυριά του τυροκομείου του Ιδρύματος Τοσίτσα και χειροποίητα chutneys από την Chefstories
7) Δείπνο με Ηπειρώτικες γεύσεις συνδυασμένες αρμονικά με επιλεγμένες ετικέτες της Συλλογής Κατώγι Αβέρωφ
8) Βόλτες στη φύση και στο παραδοσιακό χωριό του Μετσόβου

Κ. Μίχα ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: