Αφαιρέστε τις φωτογραφίες μας: Τελεσίγραφο στη Χ.Α. από τους Παραολυμπιονίκες

FILE PHOTO: Ο χρυσός παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών Παύλος Μάμαλος φωτογραφίζεται κατά τη διάρκεια της τελετής άφιξης των Παραολυμπιονικών και των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αθήνα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Την απόσυρση προσωπικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο, ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι Παύλος Μάμαλος, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και Γεράσιμος Λιγνός, με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση των φωτογραφιών από ένα πολιτικό κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία».

Η ανακοίνωση:

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία. Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

Το ΠS σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με κάποιους από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση, εισέπραξε την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα αναπηρία με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal