Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Νέο Ηράκλειο για πορεία Χρυσαυγιτών και αντιφασιστικό συλλαλητήριο -Επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας [video]

Αστυνομικές δυνάμεις κατά της διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Νέο Ηράκλειο, Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η αστυνομική παρουσία στο Νέο Ηράκλειο για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς είναι σε εξέλιξη συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη και αντιφασιστική πορεία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία προσήχθηκαν οχτώ άτομα κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν στην περιοχή.




Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί παραμένουν από τις 14.00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.

Επεισόδια στην Πλατεία Βικτωρίας

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πλατεία Βικτωρίας μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα ατόμων που μετείχαν στην αντιφαστιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο επιβιβάστηκαν μετά το τέλος της πορείας σε συρμό του ΗΣΑΠ και εξήλθαν στην στάση Πλατεία Βικτωρίας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Στην συνέχεια η ομάδα ατόμων επιβιβάστηκε εκ νέου στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκε στο σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Σ.
Ελλάδα Αθήνα 

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας, συλλήψεις ακροδεξιών στο «Ελ. Βενιζέλος»: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: