Συνάντηση οικονομικού επιτελείου με Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες: Συζήτηση για 2η αξιολόγηση;




Με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως έγινε γνωστό από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση είναι προπαρασκευαστικής φύσεως ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Με τον κ. Μοσκοβισί είχε σύντομη συνάντηση την Πέμπτη στο Παρίσι, στο περιθώριο της συνάντησης των Σοσιαλιστών ηγετών χωρών της ΕΕ, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από χθες Πέμπτη «άνοιξε» επί της ουσίας η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει στις ήδη γνωστές και διατυπωμένες θέσεις της κυρίως για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Παράλληλα η Αθήνα υποστηρίζει ότι είναι αναγκαία η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά, κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2017-2020.

Ελένη Μαυρούλη, ΚΥΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: