Τη διπλωματία προτάσσει ο Κέρι για την κρίση στη Νότια Σινική Θάλασσα




Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Τζον Κέρι θα παροτρύνει τις χώρες-μέλη του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που θα συνεδριάζουν από αύριο στο Λάος να βρουν διπλωματικούς διόδους συνομιλιών, προκειμένου να ξεπεραστεί η ένταση γύρω από διεκδικήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η πρωτοβουλία αυτή, υλοποιείται μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που έκρινε ως παράνομες τις διεκδικήσεις της Κίνας στην αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή.

“Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα προσπαθήσει να παροτρύνει τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε μια προσπάθεια δημιουργικής αναζήτησης διπλωματικών διόδων επικοινωνίας, προκειμένου να συνυπάρξουν ειρηνικά στη Νότια Σινική Θάλασσα,” δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης, πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου του ASEAN, αύριο στο Λάος.

Ο Κέρι δε θα έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Κορέας, πέραν του τυπικού χαιρετισμού στο διάδρομο της συνόδου των εργασιών του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού διπλωμάτη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: