Ανεβαίνει η ένταση στη Σινική Θάλασσα: Εμπλοκή με την κινέζικη ακτοφυλακή, το Πεκίνο καλεί τη Μανίλα να σταματήσει τις «προκλήσεις»

A handout picture made available by the Philippine Coast Guard (PCG) shows Chinese Navy ship (PLA-N630) (C) maneuvering next to the Philippine Coast Guard patrol ship BRP Sindangan (MRRV-4407) (R) in the disputed South China Sea on 04 October 2023 (issued on 06 October 2023). EPA, Philippine Coast Guard / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Η Κίνα κάλεσε τις Φιλιππίνες να σταματήσουν τις προκλήσεις και να μην αμφισβητούν την αποφασιστικότητα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα οι Φιλιππίνες είχαν κατηγορήσει την κινεζική ακτοφυλακή για παρενόχληση και για ζημιές σε ένα από τα σκάφη τους σε διαφιλονικούμενη περιοχή στη Νότια Σινική Θάλασσα.

«Πλοία των Φιλιππίνων εισήλθαν χωρίς την άδεια της Κίνας και η κινεζική ακτοφυλακή έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να τα απωθήσει», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Τζιν, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση για το θέμα.

«Η Κίνα συμβουλεύει τις Φιλιππίνες να σταματήσουν αμέσως τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές τους», ενώ τις καλεί επίσης «να μην αψηφούν τη σταθερή αποφασιστικότητα της Κίνας να διαφυλάξει την κυριαρχία της», δήλωσε ακόμα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Eπίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones κατά του ελληνόκτητου πλοίου Cyclades στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: