Παυλόπουλος: Υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος συνανθρώπου μας




Την υπεράσπιση του ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, υπέμνησε με το αναστάσιμο μήνυμα του στην ανθρωπότητα και την Ευρωπαϊκή οικογένεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τους βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, καθώς και το δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την τελετή της ανάστασης, στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά την τελετή της ανάστασης και αποχωρώντας από τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε πως, «η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του».

Προσθέτοντας, «εύχομαι το ανέσπερο φως της ανάστασης του Κυρίου να δείξει σ’ όλη την ανθρωπότητα, και ιδίως στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας. Που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου μας, όπως επίσης την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Χριστός Ανέστη».

ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Δημήτρη Μανιατάκου Τρίπολη, Greece

— Την εκτίμηση της κυβέρνησης για το υψηλό φρόνημα, τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκρίνονται στην αποστολή τους εξέφρασε προς τους κυβερνήτες και τα πληρώματα δύο πλοίων ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος που επιχειρούν στην περιοχή των Οινουσσών της Χίου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός απευθυνόμενος στους δύο κυβερνήτες των ΠΑΘ, τους είπε ότι «αυτήν την ώρα που όλος ο ελληνικός λαός εμπνέεται από το μήνυμα της ανάστασης, εσείς μας εμπνέεται με την αφοσίωση σας στην αποτελεσματική υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή των Οινουσσών. Σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλου του Ελληνικού λαού».

Ο υπουργός ευχήθηκε στους κυβερνήτες, σε όλα τα μέλη των πληρωμάτων και στις οικογένειες τους Καλή Ανάσταση.

Πάρης Τσιριγώτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: