Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας, αυτή τη φορά σε Λύκειο της Καλαμάτας: Στα 14 τα περιστατικά συνολικά [video]

File photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε σε Λύκειο της Καλαμάτας με τον μαθητή να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το messinialive, το κρούσμα επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, με εργαστηριακές εξετάσεις, και αμέσως ειδοποιήθηκαν η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Δήμος Καλαμάτας.

Τοσο ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Φάβας όσο και ο υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς πρόκειται για ένα μεμονωμένο κρούσμα, που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο με την προβλεπόμενη αγωγή, είναι υπό παρακολούθηση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται ότι 3 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Πάτρα, που αφορούσαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, επρόκειτο για κρούσματα μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε φοιτητές σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, ο ΕΟΔΥ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις αρμόδιες αρχές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ απέστειλε οδηγίες σχετικά με τη διερεύνηση των επαφών των κρουσμάτων και την άμεση χορήγηση χημειοπροφύλαξης.




Ο ΕΟΔΥ τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Οι πολίτες και κυρίως νεαρά άτομα που έχουν κλινικά συμπτώματα συμβατά με τη νόσο (Πυρετό και εξάνθημα) πρέπει άμεσα να απευθύνονται σε Ιατρό. Οι Ιατροί επί υποψίας μηνιγγίτιδας πρέπει άμεσα να χορηγούν θεραπεία και να παραπέμπουν σε νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΔΥ, το 2023 η επίπτωση της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου αυξήθηκε φτάνοντας σε προπανδημικά επίπεδα και εντός του έτους 2024 έχουν δηλωθεί έως τώρα στον ΕΟΔΥ συνολικά 14 κρούσματα από όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από messinialive

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: