Θλίψη για τη Μαρία Αθανασοπούλου: Σε ηλικία 10 ημερών, είχε διασωθεί από τον σεισμό στην Καλαμάτα* Πέθανε στα 38 της, έγκυος στο δεύτερο παιδί της [video]

Μαρία Αθανασοπούλου/ Πηγή φωτό Glomex




Η θεαματική διάσωσή της, το 1986, κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στην Καλαμάτα, είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο. Γι’ αυτό ο πρόωρος θάνατος της Μαρίας Αθανασοπούλου, στα 38 της, κι ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της, δεν μπορεί παρά να σκορπίζει θλίψη.

Η 38χρονη Μαρία Αθανασοπούλου πέθανε στις 5 Απριλίου στο σπίτι της, όπου βρισκόταν με το παιδί της, ενώ ήταν έγκυος τριών μηνών. Υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία και δε συνήλθε ποτέ.

Η ίδια είχε μιλήσει για εκείνη τη συγκλονιστική στιγμή στην αυγή της ζωής της, όταν σε ηλικία μόλις 10 ημερών, είχε ανασυρθεί ζωντανή μετά από 26 ώρες από τα ερείπια του σπιτιού της, που ισοπεδώθηκε στον σεισμό.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε δηλώσει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της και με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Η Μαρία, αν και κατάφερε να βγει ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Από τα συντρίμμια οι διασώστες την εντόπισαν με τις αισθήσεις της, ωστόσο έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο.




Ο φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ, έπληξε την Καλαμάτα στις 13 Σεπτεμβρίου 1986, στις 20:21 ώρα Ελλάδος. Ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων. Ο σεισμός χαρακτηρίστηκε ως ΙΧ στην κλίμακα Μερκάλι, δηλαδή ως καταστροφικός. Στην Καλαμάτα κατέρρευσαν 4 πολυκατοικίες, ενώ το 20% των κτιρίων κρίθηκε κατεδαφιστέο. Το χωριό Ελαιοχώρι καταστράφηκε και σοβαρές ζημίες παρατηρήθηκαν επίσης στα χωριά Βέργα, Πολιανή, Άρις, Αρτεμισία και Νέδουσα.

Με πληροφορίες από Lifo

Αγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στη Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε προτού συλληφθεί, άνδρας που είχε χτυπήσει τη σύζυγό του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: