Πυρήνες των τζιχαντιστών ετοιμάζουν χτύπημα στην Ιταλία: Κίνδυνος και για Γερμανία




«Πυρήνες του ΙSIS που βρίσκονται ανενεργοί ετοιμάζουν επιθέσεις και κατά της Ιταλίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κλάπερ πρόσθεσε ότι εκτός από την Ιταλία κινδυνεύουν να μπουν στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία και για το λόγο αυτό «οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν με επιμονή να υπάρξει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των διαφόρων μυστικών υπηρεσιών».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουάσιγκτον, «ο ISIS εκμεταλλεύεται για ίδιον όφελος τη μεταναστευτική κρίση».

Πηγές, όμως, των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών άφησαν να διαρρεύσει, όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ότι δεν υπάρχει κανένας νέος συναγερμός ή ουσιαστικές ενδείξεις που να συνδέονται με πιθανές επιθέσεις της ισλαμικής τρομοκρατίας κατά της Ιταλίας.

Πυρήνες και στη Γερμανία

Περίπου 1,100 Ισλαμιστές βρίσκονται στη Γερμανία και θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Την Τρίτη, ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησαν σειρά εφόδων με στόχο Σαλαφιστές στην πόλη Βρέμη. Δεν αναφέρθηκε κατά πόσον υπήρξαν συλλήψεις. Αναμένονται νεότερα για την υπόθεση αργότερα.

Σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλλε, ο Σαλαφισμός συνήθως χρησιμοποιείται ως γενικός όρος για εξτρεμιστικές ερμηνείες του σουνιτικού Ισλάμ. Οι Σαλαφιστές υποστηρίζουν την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου Σαρία.

Ο αριθμός των Σαλαφιστών στη Γερμανία αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τις 8.000, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες θεωρούνται δυνητικά βίαιοι ή πρόθυμοι να ταξιδέψουν για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: