Δέσμευση Τραμπ για αποστολή 40.000 στρατιωτών κατά των τζιχαντιστών




Ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους σε σύγκριση με τις έως τώρα εμφανίσεις του, κράτησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο χθεσινό debate που οργάνωσε το CNN, με τους συνυποψήφιούς του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, μετά την κριτική που δέχτηκε για τις δηλώσεις του περί μίσους των μουσουλμάνων κατά των ΗΠΑ.

Ο 69χρόνος Τραμπ προηγείται σταθερά σε αριθμό εκλεκτόρων και αναμένεται να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του, στην περίπτωση που κερδίσει τους προκριματικούς κύκλους που θα διεξαχθούν στη Φλόριντα και στο Οχάιο, την Τρίτη. Ωστόσο, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των θέσεών του αναφορικά με την άποψη του ότι όσοι ακολουθούν το Ισλάμ “μισούν τους Αμερικανούς. Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα μίσους. Υπάρχει απύθμενο μίσος”, όπως τόνισε, σύμφωνα με το Mega.

Οι συνυποψήφιοί του, ο Γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα, Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ από το Τέξας, αλλά και ο κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κέισικ τόνισαν από την πλευρά τους ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τις μουσουλμανικές χώρες στη Μέση Ανατολή, προκειμένου αυτές να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκέφτεται την ανάπτυξη χερσαίας στρατιωτικής δύναμης 40.000 αντρών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, τονίζοντας ότι η αποστολή αυτή, θα τελειώσει σε σύντομο χρόνο, προκειμένου οι στρατιώτες να επιστρέψουν πίσω και να επικεντρωθούν στην ανασυγκρότηση των ΗΠΑ.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα “παγώσει” για ένα ή δύο χρόνια το πρόγραμμα χορήγησης της ομοσπονδιακής βίζας (H1B) προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ξένων εργατών που εισέρχονται στις ΗΠΑ, ενώ παραδέχτηκε ότι εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα αυτό “εισάγοντας” ξένους εργαζόμενους που δουλεύουν στα θέρετρα αναψυχής που διαχειρίζεται ο ίδιος. Παράλληλα δήλωσε ότι θα παγώσει και τη χορήγηση της “πράσινης κάρτας” που δίνει δικαίωμα μόνιμης διαμονής σε αυτούς τους εργαζόμενους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: