Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σκιώδη διπλωματία κατά του Μπάιντεν: Δείπνο με τον αντιευρωπαϊστή Πολωνό Πρόεδρο Ντούντα στη Νέα Υόρκη

FILE PHOTO Former U.S. President Donald Trump EPA/SARAH YENESEL




Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δεχθεί τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα για δείπνο στη Νέα Υόρκη αυτή την Τετάρτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η συνοδεία του πρώην Αμερικανού ηγέτη, υποψήφιου για τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο άνδρες θα δειπνήσουν στον Πύργο Τραμπ, ένα από τα ακίνητα του μεγιστάνα του real estate, που αυτή τη στιγμή δικάζεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Ρεπουμπλικανός εργάζεται -όταν δεν βρίσκεται στο δικαστήριο- για να διεξάγει σκιώδη διπλωματία, συναλλαγές με ξένους ηγέτες και επικρίνοντας την εξωτερική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν, του αντιπάλου του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ήδη δεχτεί τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, Ντέιβιντ Κάμερον, την περασμένη εβδομάδα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το ΝΑΤΟ και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ρεπουμπλικανός καλωσόρισε επίσης τον Ούγγρο ηγέτη Βίκτορ Όρμπαν στην πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα τον Μάρτιο.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είναι στενός σύμμαχος του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ. Υπό την προεδρία του, η Πολωνία ευνοούσε τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μερικές φορές εις βάρος εκείνων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο συντηρητικός ηγέτης είχε μάλιστα προτείνει στην Πολωνία να οικοδομήσει ένα «Fort Trump» για να στεγάσει χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφός της. Περίμενε περισσότερο από ένα μήνα πριν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Νέες σαρωτικές κυρώσεις της Ουάσιγκτον εναντίον του Ιράν για την επίθεση κατά του Ισραήλ: Ζητά από τους συμμάχους να την ακολουθήσουν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: