Ν.Δ.: Ποιος θα κερδίσει την Κυριακή;




Στον μεγαλύτερο νομό πλην Θεσσαλονίκης, τις Σέρρες, ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι καθαρά πρώτος, ξεπερνά για 1.000 ψήφους και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης μαζί δεν τον πλησιάζουν.

Σύμφωνα με το Εθνος, στην ιδιαίτερη πατρίδα των Καραμανλήδων, ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι θα κάνει περίπατο. Επίσης, αισθάνεται ισχυρός στη Χαλκιδική, την Πιερία, την Κοζάνη και τη Δράμα, όπου προηγείται, ενώ ο υιός του πρώην πρωθυπουργού είναι αρκετά πίσω και μαζί με τον κ. Γεωργιάδη δεν τον φτάνουν.

Σε αυτούς τους νομούς η υπεροχή του κ. Μεϊμαράκη έναντι του κυρίου περιφερειάρχη, που κατετάγη τρίτος στις εκλογές, του δίνει, εκτιμούν στο επιτελείο του, μεγάλο αέρα νίκης.

Το μήλον της Εριδος: Αντίθετα, οι νομοί στους οποίους κυριάρχησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποτελούν το μήλον της Εριδος για τους δύο μονομάχους (όπως και η Θεσσαλονίκη) και είναι η Πέλλα, το Κιλκίς και η Ημαθία από τους μεγάλους και μεσαίους νομούς.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε δεύτερος στην Καβάλα και την Καστοριά, δηλαδή κατέγραψε αυξημένη επιρροή που του δίνει ελπίδες για την προσεχή Κυριακή. Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι αρκεί να κλείσουν τη μεγάλη ψαλίδα με τον κ. Μεϊμαράκη για να εξασφαλίσουν τη νίκη στον δεύτερο γύρο.

Κατά τα άλλα: Τα εθνικά θέματα απουσιάζουν εντελώς από την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας και αυτό δεν γνωρίζουμε αν είναι καλό ή κακό… Υπό την έννοια ότι έτσι κι αλλιώς αρκετοί είναι νεοφιλελεύθεροι και πολίτες του κόσμου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: