Μηνύει τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ερντογάν!




Με κάθε του κίνηση ο Ερντογάν επιβεβαιώνει τον τίτλο του σουλτάνου που, μάλλον όχι άδικα του αποδίδεται.

Έτσι ο πρόεδρος μιας δημοκρατικής, υποτίθεται, χώρας παρεξηγήθηκε από τη δριμεία κριτική που του ασκεί ο επανεκλεγείς το Σαββατοκύριακο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και τον μηνύει ζητώντας και αποζημίωση 100.000 τουρκικών λιρών…

Τι είπε ο Κιλιτσντάρογλου και προκάλεσε την οργή του Ερντογάν; Το αυτονόητο, ότι δηλαδή κυβερνά σαν δικτάτορας, σε ελεύθερη μετάφραση. Φυσικά, ο εισαγγελέας της Άγκυρας, άνοιξε αμέσως την υπόθεση και διενεργεί έρευνα μήπως προσέβαλε αδίκως ο κακός ηγέτης της αντιπολίτευσης τον σουλτάνο.

Και σύμφωνα με το άρθρο 299 του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας, η προσβολή στον πρόεδρο είναι ποινικό αδίκημα, το οποίο μάλιστα επιφέρει ποινή έως και τεσσάρων ετών φυλάκιση. Αυτό είναι δημοκρατία!

Η αγωγή του Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου για 100.000 λίρες είναι η δεύτερη… για ψυχική οδύνη που του προκάλεσε! Μάλλον του έχει «κόψει ταρίφα»! Η προηγούμενη ήταν τον Ιούνιο του 2015 όταν τον είχε κατηγορήσει για τις χρυσές… τουαλέτες του προεδρικού μεγάρου που κατασκεύασαν κατ’ εντολή του μεγίστου των Τούρκων.

http://www.defence-point.gr/news/?p=145212

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: