Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο σε βίντεο 30″ για την εκλογική καμπάνια του Προέδρου Μπάιντεν: Γροθιά κατά του Τραμπ, «είναι εκτός ελέγχου – ζητάει εκδίκηση» [video]

US actor Robert De Niro EPA/Mohammed Badra / POOL




Ο διάσημος Αμερικανός  ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο την περασμένη Παρασκευή ήταν ο τελευταίος από μια σειρά από διασημότητες που υποστήριξε την εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, με μια νέα διαφήμιση που ασκεί κριτική στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το κλιπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων, το οποίο θα προβάλλεται στην τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, παρουσιάζει τον Τραμπ ως υποψήφιο που θέλει «εκδίκηση».

«Ξέραμε ότι ο Τραμπ ήταν εκτός ελέγχου όταν ήταν πρόεδρος», λέει στο βίντεο ο Ντε Νίρο, ο οποίος ασκεί σφοδρή κριτική στον Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια. «Στη συνέχεια έχασε τις εκλογές του 2020 και ξέσπασε, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσει την εξουσία».

“Ο Τραμπ θέλει εκδίκηση και δε θα σταματήσει με τίποτα προκειμένου να την πάρει”, λέει ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στο τέλος της διαφήμισης, με εικόνες από την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Αυτή η διαφήμιση δείχνει τη σαφή αντίθεση που θα δουν οι ψηφοφόροι σε ένα μήνα από τώρα, όταν ο Τραμπ θα σταθεί στη σκηνή του debate δίπλα στον Τζο Μπάιντεν: ο Τραμπ τρέχει για να ανακτήσει την εξουσία για τον εαυτό του, ο Τζο Μπάιντεν τρέχει για να εξυπηρετήσει εσάς, τον αμερικανικό λαό», είπe o διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ, σε δήλωση την Παρασκευή.

Το βίντεο αναδεικνύει επίσης μια σειρά από αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε ο Τραμπ τα τελευταία χρόνια.

«Τώρα είναι ξανά υποψήφιος, αυτή τη φορά απειλώντας να γίνει δικτάτορας», λέει ο Ντε Νίρο. «Να καταργηθεί το Σύνταγμα

Ο όρος «δικτάτορας» αναφέρεται στα σχόλια του Τραμπ τα οποία έκανε τον Δεκέμβριο, όταν είπε σε μια εκπομπή του Fox News ότι δεν θα είναι δικτάτορας «εκτός από την πρώτη μέρα». Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Τραμπ έγραψε σε μια ανάρτηση του Truth Social ότι το Σύνταγμα θα μπορούσε να τερματιστεί, ενώ επανέλαβε τους γνωστούς ψευδείς ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας.

  • «Μια μαζική απάτη αυτού του τύπου και μεγέθους επιτρέπει τον τερματισμό όλων των κανόνων, κανονισμών και άρθρων, ακόμη και αυτών που βρίσκονται στο Σύνταγμα», ανέφερε η ανάρτησή του.

Η διαφήμιση Μπάιντεν εφιστά επίσης την προσοχή στις δηλώσεις του Τραμπ για την “θαυματουργή” χρήση της «χλωρίνης» ως αντιδότου… στις πρώτες μέρες της πανδημίας του Covid, όταν περιφερόταν χρησιμοποιώντας ένα «απολυμαντικό» για «ένεση ή για καθαρισμό».

Πολλές διασημότητες έχουν ήδη εργαστεί για να υποστηρίξουν δημοσίως την προσπάθεια επανεκλογής του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου ενός έρανου τον Μάρτιο με ευθύνη των Mindy Kaling, Lizzo, Stephen Colbert, Cynthia Erivo και άλλων.

Σε έναν έρανο τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες αναμένεται να παρουσιαστούν διασημότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς

Με πληροφορίες από nbcnews.com 

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αναμένεται να “κατέβει” ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου: Δηλώνει αθώος και πιστεύει ότι οι ένορκοι θα τον δικαιώσουν…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: