Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Οι επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην Τουρκία και οι κομματικές διεργασίας ενόψει Βουλευτικών κυριαρχούν στον Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στις επαφές του Προέδρου της ΝΔ και του Εσθονού Πρωθυπουργού στη Λευκωσία σήμερα, οι υποθέσεις του πλαισίου αφερεγγυότητας, οι προβλέψεις των τραπεζών κά.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Όχι Καρογιάν στο Νικόλα” αναφέρει ότι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος και νυν Βουλευτής δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις Βουλευτικές διότι διαφωνεί με την γραμμή του ΔΗΚΟ στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συναντηθεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει για τις επαφές του στην Τουρκία, όπου σήμερα βρίσκεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη Λευκωσία και δήλωσε ότι η Κύπρος είναι παράδειγμα εξόδου από την κρίση.

Η “Σημερινή” με τίτλο “Τουρκικά παιχνίδια στη βαλίτσα του Άντρου” αναφέρει ότι με μηνύματα επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πως οι γείτονες θέλουν λόγο στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων. Αλλού γράφει ότι αρχές Φεβρουαρίου θα οδηγηθούν στο δικαστήριο οι πρώτες υποθέσεις για το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Σε άλλο θέμα επαφές στην Λευκωσία θα έχει σήμερα ο Εσθονός Πρωθυπουργός.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Εκστρατεία για ασφάλεια” γράφει ότι η Αθήνα με ιδέες αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για κατάργηση των εγγυήσεων και επισημαίνει ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα συζητήσει σήμερα το θέμα στις επαφές του στην Κωνσταντινούπολη. Αλλού γράφει για άγρια κόντρα για τις αγροτικές πληρωμές και πως στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου οδηγείται η διελκυστίνδα Υπουργείου Γεωργίας και ΚΟΑΠ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ξεκαθαρίζουν οι προβλέψεις τραπεζών με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων του 2015 τον Φεβρουάριο και θα φανούν οι επιπτώσεις στον ισολογισμό τους.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Θέμα εγγυήσεων συζητά η Άγκυρα” αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά την επιστροφή του από την Τουρκία και προσθέτει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ συζητεί σήμερα θέμα εγγυήσεων με τον Τούρκο ομόλογό του. Αλλού γράφει για αλαλούμ μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών και Γεωργίας με επίκεντρο διαφωνίας τη Δήλωση Πολιτικής που αφορά τη μεμονωμένη κατοικία την οποία προωθεί μονομερώς το ΥΠΕΣ. Σε άλλο θέμα γράφει για 10.000 για προστασία της χερσονήσου του Ακάμα στο διαδίκτυο.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: