Η κρίση στις σχέσεις της Γενικής Εισαγγελίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Την κρίση στις σχέσεις Γενικής Εισαγγελίας και Ελεγκτικής Υπηρεσίας προβάλλουν στα κύρια θέματα τους σχεδόν όλες οι κυπριακές εφημερίδες την Τρίτη, ενώ προβάλλεται και η απουσία αναφοράς στο πραξικόπημα από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μαύρες επετείους.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, η σταδιακή αντικατάσταση κρατικών λιμουζινών με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το θέμα για τις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, θέματα οικονομίας και τουρισμού, μεταξύ άλλων.

«Ποντιοπιλατική στάση Χριστοδουλίδη», τιτλοφορεί η «Αλήθεια» το κύριο θέμα της και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίστηκε να κάνει λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη κατά τη χειρότερη, ίσως, κρίση των θεσμών.

Αλλού γράφει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ότι πλέον τα παιδιά σπάζουν τη σιωπή τους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου ότι εργάζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Μονής Αββακούμ.

«Κατατίθεται η αίτηση της ΝΥ για παύση του Γενικού Ελεγκτή» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» ο οποίος γράφει ότι είναι θέμα ημερών η καταχώριση της αίτησης στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταργούνται οι κρατικές λιμουζίνες και ότι σε πρώτη φάση, 35 από τις 60 λιμουζίνες αξιωματούχων που κρίθηκαν ασύμφορες και ιδιαίτερα ενεργοβόρες θα αντικατασταθούν με 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλού γράφει ότι «ξεκόλλησε» το κόκκινο κουμπί για ηλικιωμένους.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Θεσμικός πόλεμος εκτός ορίων», γράφει ότι οι αξιωματούχοι της Γενικής Εισαγγελίας μελετούν σοβαρά την κατάθεση αιτήματος παύσης του Γενικού Ελεγκτή, και ότι «ο Πρόεδρος μένει αμέτοχος στην κρίση».

Αλλού αναφέρεται στην έκθεση για τις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας και ότι ανέμεναν την καταστροφή και αντάλλαζαν επιστολές. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι λήγει το τελεσίγραφο στη Λάρνακα και ότι είναι ανοικτός ο τερματισμός της σύμβασης ΚΙΤΙΟΝ για λιμάνι και μαρίνα.

«Το Προεδρικό ρίχνει στα μαλακά την παραγραφή του πραξικοπήματος», τιτλοφορεί η «Χαραυγή» το κύριο θέμα της και γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά επιτακτικά να ανακληθεί η «εγκύκλιος παραχάραξης της Ιστορίας».

Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει πρόταση Νόμου για φορολόγηση των υπερκερδών που αποκομίζουν οι τράπεζες λόγω των ψηλών επιτοκίων προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συμφώνησαν οι κοινωνικοί εταίροι στο περίγραμμα για τους εργάτες τρίτων χωρών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ο Γενικός Ελεγκτής παίρνει τη διαφωνία στην ΕΕ», και αναφέρει ότι αυτό έπεται μιας μεγάλης «έκρηξης» μεταξύ της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας.

Αλλού αναφέρεται σε εφαρμογή του Υφυπουργείου Τουρισμού μέσω της οποίας δράκοι και άλλοι μυθικοί χαρακτήρες κάνουν εικονικές περιηγήσεις 20 χωριών της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας θέλει να αντιμετωπίσει την ανισότητα των επιτοκίων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Δοκιμάζονται οι Θεσμοί στην Κύπρο: Τους εκπροσωπούμε και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε στη βάση του Συντάγματος, προειδοποιεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: