Τουρκία: “Δεν αποσύραμε δυνάμεις από το Ιράκ”




Η Τουρκία δεν έχει αποσύρει στρατεύματα από το Ιράκ ύστερα από το τελεσίγραφο που απηύθυνε η Βαγδάτη, δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ και θα μπορούσε να μειώσει το μέγεθος των δυνάμεών της.

Η Τουρκία έστειλε την Πέμπτη εκατοντάδες στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο στην περιοχή Μπασίκα του βόρειου Ιράκ, όμως η ιρακινή κυβέρνηση δήλωσε πως η ανάπτυξη αυτών των στρατιωτών έγινε χωρίς ενημέρωση ή συντονισμό με τη Βαγδάτη και πως οι στρατιώτες θα πρέπει να αποσυρθούν.

Υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πως τουρκικά μαχητικά έχουν λάβει μέρος σε αεροπορικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού αλλά δεν έχουν βομβαρδίσει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από την 24η Νοεμβρίου, όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν σιωπηρά παγώσει ένα αίτημα προς τον εταίρο τους στο ΝΑΤΟ να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πόλεμο, ώστε να υπάρξει χρόνος για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.

Την ίδια ώρα πάντως τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι αποσύρθηκαν ήδη 350 Τούρκοι στρατιώτες από το Ιράκ.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

http://mignatiou.com/2015/12/evropaiki-proidopiisi-se-agkira-ta-3-dis-ine-gia-tous-prosfiges/

http://mignatiou.com/2015/12/ton-roso-presvi-kalese-se-apologia-i-agkira-gia-ton-piravlo-tou-pezonafti/

http://mignatiou.com/2015/12/tourkia-menoume-sto-irak-ftei-to-iran-psinete-isvoli-se-siria/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: